Burgers Zoo

04 okt 2009
Tweeling geboren bij de adelaarsroggen

In Burgers' Ocean is een tweeling geboren bij de adelaarsroggen. De geboorte van een adelaarsrog eerder dit jaar betekende een Europese primeur. Het succes heeft nu een vervolg gekregen met de geboorte van de tweeling! De geboortes betekenen een kroon op het werk van biologen en dierverzorgers, die zich jaren hebben ingezet om tot nageslacht te komen van deze bijzondere vissensoort.

Blijde verwachting
Al enkele maanden was zichtbaar dat het moederdier drachtig was, maar dat er liefst twee jongen geboren zouden worden, had niemand verwacht. Het kweken met adelaarsroggen is überhaupt een bijzondere gebeurtenis, want er zijn maar zes aquaria ter wereld die hierin geslaagd zijn. Burgers' Zoo is de eerste dierentuin in Europa waar adelaarsroggen zijn geboren en dus ook de eerste dierentuin in Europa waar een tweeling ter wereld is gekomen.

Achter de schermen
De jonge dieren zullen voorlopig helaas nog niet zichtbaar zijn voor het publiek. Dierverzorgers hebben de dieren direct na de geboorte uit het bassin gevangen om hen achter de schermen van alle nodige zorg te voorzien. Bovendien kan op deze manier nauwkeurig worden bijgehouden of de dieren goed eten en voldoende groeien. De jonge dieren maken het goed en verkennen al nieuwsgierig hun tijdelijke verblijf. Burgersâ Zoo ⢠Antoon van Hooffplein 1 ⢠6816 SH Arnhem ⢠Nederland ⢠(026) 442 45 34 ⢠info@burgerszoo.nl