Uitnodiging avant-première campagnespot Beldonor 2009, zo 4/10

02/10/2009 12:23

FOD VOLKSGEZONDHEID / SPF SANTE PUBLIQUE

De FOD Volksgezondheid heeft het genoegen u uit te nodigen op de officiële voorstelling van de filmspot van de orgaandonatiecampagne Beldonor 2009. Die gaat door op zondag 4 oktober 2009, op de Europese Dag van de Orgaandonatie, in UGC De Brouckère, zaal 'Grand Eldorado', om 10 u.

Ons land staat aan de Europese top voor orgaandonatie. Nooit eerder kregen zoveel landgenoten een kans op een nieuw leven dankzij een transplantatie. Het aantal mensen dat bij hun gemeente een formulier tot instemming indient, stijgt nog elke dag. En toch wachten nog meer dan 1.100 Belgen op dit moment op een hart, een nier, longen-

De nieuwe orgaandonatiecampagne Beldonor 2009 bestaat uit 3 belangrijke elementen:

1. Een didactische kit

Om de groep jongeren te bereiken die net 18 zijn of het zullen worden, zal er binnenkort een didactische kit naar alle middelbare scholen gestuurd worden.

2. De spot "Dank u"

Nu zondag 4 oktober, Europese Dag van de Orgaandonatie, brengt de FOD Volksgezondheid een gloednieuwe spot voor de campagne Beldonor 2009 uit. De spot heet "Dank u", en focust op de levenslust en het gevoel van dankbaarheid van de mensen die dankzij een nieuw orgaan (opnieuw) een normaal leven kunnen leiden.

Vanaf 7 oktober zal deze spot gedurende 3 weken in alle cinemazalen van het land vertoond worden.

3. Een opleiding voor de ziekenhuizen

Op 22 oktober 2009 organiseert de FOD Volksgezondheid een grote opleidingsactie voor alle ziekenhuizen die deek uitmaken van het GIFT project, dat de opsporing van potentiële donors wil verbeteren.

Seven Pounds

Om informatie en ontspanning met elkaar te combineren, zal de 'Dank u' spot gevolgd worden door de film 'Seven Pounds' , met Will Smith in de hoofdrol. Dit is het ontroerend verhaal van een man die het leven van zeven onbekende mensen verandert, door hen zijn organen te doneren.

Praktische informatie

Datum: 4 oktober 2009

Plaats: UGC De Brouckère, zaal 'Grand Eldorado', De Brouckèreplein 38 - 1000 Brussel

Programma:

09.00 u. Ontvangst en koffie

10.00 u. Toespraak Christiaan Decoster, FOD Volksgezondheid

10.20 u. Voorstelling didactische kit (vzw De Maakbare Mens)

10.40 u. Voorstelling van de spot en de GIFT actie (door Beldonor)

10.55 u. Avant-première filmspot "Dank u"

11.00 u. Film "Seven Pounds"

13.00 u. Lunch

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel