Ingezonden persbericht


Aankondiging Mario's Metal Meeting III op 4 Oktober 2009 in 013, Tilburg

Dit jaar zal alweer de derde editie plaatsvinden van Mario's Metal Meeting wat georganiseerd word door de webmaster/eigenaar van Mario's Metal Mania webzine (www.mariosmetalmania.com); een engelstalig webzine wat sinds 2001 bestaat en zich voornamelijk bezig houdt met het promoten van de underground scene binnen de heavy metal.

Door de aanhoudende vraag van diverse bands en kleinere platenlabels werd door MMM eind 2006 het idee opgezet om een eigen festival op poten te zetten om zo de underground nog meer te promoten.

Na de eerste 2 edities waarbij de line-up's voornamelijk bestonden uit powermetal bands (o.a. Raven, Vicious Rumors, Wolf, etc.) zal het roer dit jaar meer de hardere kant omgegooid worden.

Met de Duitse headliner HOLY MOSES heeft MMM meteen een knaller van formaat is huis mede dankzij de uitstraling en strot van zangeres Sabina Classen. De band draait al meer dan 20 jaar mee en heeft inmiddels 12 platen op hun naam staan waarvan het vorig jaar verschenen 'Agony of Death' er weer een is om van te smullen. Thrash op zijn best en dat de band nog steeds als een huis staat hebben ze vorig jaar wel bewezen toen ze met Obituary op tour waren!

Als co-headliner is het MMM eindelijk gelukt om de oudste female-fronted deathmetal band van Nederland (of heel de wereld?) voor een EENMALIGE reunie bij elkaar te krijgen; ACROSTICHON. Jawel! Eindelijk, 20 jaar na hun oprichting en ruim 10 jaar nadat de band uit elkaar viel komen Jos, Corinne, Serge & Richard weer bij elkaar om nog eenmaal hun deathmetal kunstjes te tonen aan hun fans. En waar kunnen ze dat beter doen dan in hun 'thuishonk' Tilburg??

HYADES uit Italie is ook van de party en dat de band met hun retro-thrash populair is bewezen ze enkele jaren geleden al toen MMM ze naar het tilburgse 'Extase' haalde en ze de hele tent op zijn kop zette tijdens hun optreden. De band zal begin 2009 hun nieuwe plaat uitbrengen en deze ook volop gaan promoten! De zaal word gegarandeerd weer één grote moshpit!

Uit Belgie is de nieuwe thrashsensatie SANITY'S RAGE aangetrokken; metal voor de fans die meer van de bay area stijl houden! De band heeft onlangs getekend bij een platenlabel en hun debuut zal voor het festival verschijnen. Voor fans van o.a. Exodus, Testament & Death Angel.

Opener is de Duitse oldschool thrashband HATCHERY; een band die perfekt in staat is het publiek op te warmen met hun 80's thrashmetal in het straatje van bands als Exumer & Kreator.

Vvk vandaag begonnen
Entree ¤ 15,-- (excl. Servicekosten)

www.mariosmetalmania.com www.013.nl

Met vriendelijke groet,
Yvonne Maclean
013 | PROGRAMMA & MARKETING
POSTBUS 9022 / 5000 HA TILBURG / T 013 460 95 00 / M 06 25 46 8388