Ingezonden persbericht


Deventer 9 september 2009

Persbericht:

Moord en doodslag in Deventer
Eerste Thriller Festival in Deventer met Tomas Ross, de nieuwe thriller van Almar Otten en het Rigor Mortis Ensemble.

Op 4 oktober zal het eerste Deventer Thriller Festival plaatsvinden op diverse locaties in de stad. Vanaf negen uur 's morgens is er voor iedereen die zich af en toe detective waant van alles te bekijken, te beluisteren en op te lossen. Een dag voor vol spanning, boeken, sensatie, politieonderzoek, films en moordballades in het Burgerweeshuis, Filmhuis de Keizer en het centrum van Deventer.

Het is een dag voor liefhebbers van thrillers, sensatiezoekers met een moordwandeling, Cluedo op stadsformaat, crimispel, muziek, boekpresentatie en fans van Nederlandstalige moordballades.

Deze moorddadige dag begint al vroeg met een ontbijt in Filmhuis de Keizer waar de thriller Der Amerikanische Freund van Wim Wenders te zien is, ingeleid door Deventer thrillerschrijver Almar Otten.

Een crimineel lekkere lunch kun je nuttigen bij de Dikke van Dale om vervolgens met een gevulde maag bij het Burgerweeshuis aan te sluiten bij een stadswandeling langs de plekken die een rol speelden in de eerste drie thrillers van Almar Otten. Aansluitend bij Tomas Ross verhaal over fictie en werkelijkheid zullen ook een aantal echte moordplekken aan u voorbij trekken. Een wandeling door de Hanzestad zal hierna nooit meer hetzelfde zijn! Vanaf één uur start bij het Burgerweeshuis het speuren naar de oplossing in het crimispel.

Als alle lijken uit de kast zijn begint om drie uur het hoofdprogramma in het poppodium het Burgerweeshuis. Hier zal cabaretier Marcel Verreck het lied de Klusjesman spelen om vervolgens strafpleiter Jan Vlug (bekend van de Deventer moordzaak) in een verhoor het vuur aan de schenen te leggen. Speciale gast en veelvuldig gouden strop winnaar Tomas Ross vertelt over zijn eigen boeken en het grensvlak tussen verbeelding en werkelijkheid in de thrillerwereld.

Thriller schrijvers Jac Toes, Almar Otten, Tomas Ross en Lieneke Dijkzeul gaan in gesprek over het auteurschap, het genre thrillers en hun boeken.

Afsluitend presenteert Almar Otten zijn nieuwe thriller Lied van Angst. Dit vierde boek is onderdeel van de serie 'De zeven Deventer moordzaken' en bevat naast een spannend verhaal ook een speciale cd met daarop 3 liedjes van het Rigor Mortis Ensemble. Dit illustere gezelschap muzikanten dat normaal moordballades zingt over echt gebeurde moordzaken, heeft speciaal voor Lied van Angst drie liederen geschreven over de personages in het boek. Het Rigor Mortis Ensemble zal deze nummers live ten gehore zullen brengen.


Plaats delict: poppodium Het Burgerweeshuis, Filmhuis de Keizer & Dikke van Dale. Tijd: Filmhuis 09.00 - 12.00 & Het Burgerweeshuis 13.00 - 18.30. Dossier: www.thrillerfestivaldeventer.nl / www.rigormortisensemble.nl De boete voor de diverse programma onderdelen op deze dag vol spanning en sensatie kunt u vinden op de website van het festival. De organisatie is in handen van ArtNik Uitgeverij en productiehuis ON.

Einde persbericht.




Ingezonden persbericht