Ingezonden persbericht


Valkenburg, 22 september 2009

Op 4 oktober maakt Faunaland van Werelddierendag een groot feest
Met je huisdier naar Duinrell in Wassenaar

Op 4 oktober aanstaande valt er veel te beleven tijdens het 'Faunaland Dierendag Event' op attractiepark Duinrell in Wassenaar. Het park staat dan in het teken van Werelddierendag. De dieren staan centraal op deze dag en de bezoekers mogen dan ook met hun huisdier(en) van het park komen genieten.

Onder auspiciën van Faunaland, de vooraanstaande keten van dierenspeciaalzaken, worden er shows met dieren georganiseerd zoals een roofvogelshow, schapendrijven en demonstraties met reddingshonden. Er staan standjes waarin voorlichting over voeding en verzorging van huisdieren wordt gegeven. 'De Gelaarsde Kat' brengt een speciale kindershow waarin dieren natuurlijk een grote rol spelen en het poppentheater van 'Prins & Ploes' is die dag ook geopend voor de kinderen.

'Froggel Kidsclub'
'Froggel', het life-size character van Faunaland, lanceert samen met 'Rick de Kikker' de Froggel Kidsclub. Alle kinderen van 3 t/m 12 jaar kunnen op het Faunaland Event gratis lid worden van deze kidsclub. Het hele jaar door organiseert deze Kidsclub leuke en leerzame activiteiten voor de leden en ondersteunt kinderen door voorlichting te geven over verzorging en voeding van huisdieren voor bijvoorbeeld een spreekbeurt. De 'Froggel-leden' ontvangen bovendien 'Froggel post' met informatie over de verzorging van huisdieren, leuke acties, kleurplaten en prijsvragen. Froggel en Rick maken op deze dag regelmatig een rondgang door het park om de kinderen te vermaken.

Noot voor redacties