Politie Drenthe


Provincie Drenthe, 04-10-2009

Voetganger gewond bij aanrijding

WESTERBORK Zaterdagnacht is een 22-jarige man uit Emmen gewond geraakt bij een ongeval in de Hoofdstraat. Hij stak plotseling de straat over via het zebrapad en werd daarbij aangereden door een 23-jarige automobilist uit Westerbork. Deze kon niet meer op tijd remmen. De Emmenaar is met onbekend letsel overgebracht naar het Wilhelminaziekenhuis in Assen. (2009045054)

Politie onderzoekt inbraak sportkantine

ASSEN Vrijdagnacht is ingebroken in een sportkantine aan de Kortbossen. Daarbij is een nog onbekende hoeveelheid snoepgoed en frisdrank gestolen. De dader kwam binnen door een raam te vernielen. De politie onderzoekt deze inbraak. (2009044942)

Alcohol in het verkeer

HOOGEVEEN Zaterdagnacht reed een 32-jarige vrouw uit Hoogeveen in een auto over de Toldijk terwijl ze had gedronken. De blaastest wees ongeveer 1 promille aan. (2009045063)

NIEUW WEERDINGE Zaterdagmiddag controleerde de politie een 40-jarige bromfietser op het Weerdingerkanaal. Hij had gedronken, ongeveer 0,7 promille alcohol, en krijgt een proces-verbaal. (2009044984)

Aangehouden wegens belediging politie

EMMEN Zaterdagnacht heeft de politie in de Hoofdstraat een 21-jarige man uit Groningen aangehouden. Hij beledigde twee agenten meerdere malen en werd, na diverse waarschuwingen, uiteindelijk aangehouden. Hij kan een boete tegemoet zien. (2009045075)

Tomtoms uit autos gestolen

EMMEN Zaterdagnacht is in de Westerstraat een Tom Tom gestolen uit een auto. De ruit werd ingeslagen met een steen. De 42-jarige gedupeerde uit Heerenveen doet aangifte.(2009045092)

ASSEN Zaterdagavond is aan de Roerdompstraat een autoruit vernield en ook hier verdween een navigatiesysteem. Een 25-jarige vrouw uit Zaltbommel is hier de gedupeerde. (2009045027)

De politie raadt iedereen dringend aan om geen waardevolle spullen zichtbaar in de auto achter te laten. Regelmatig zien we dit soort diefstallen, die voorkomen kunnen worden door navigatiesystemen en dergelijke mee te nemen als je de auto verlaat.

Man aangehouden na geweld tegen politie

RODEN Zaterdagmiddag heeft de politie een 37-jarige man uit Nieuw Roden aangehouden nadat hij een agent in zijn gezicht had geslagen. Kort daarvoor had de politieman de 39-jarige echtgenote van de man aangehouden. Haar auto werd gecontroleerd en daarbij bleek dat ze een aantal zakken met hennepafval in de auto had liggen. Ze werd aangehouden en in afwachting van assistentie om de auto over te brengen, in de politieauto gezet. Haar man kwam even later bij de auto en deed de deur van de politieauto open. De politieman trok de man bij de auto weg, waarna hij een klap in zijn gezicht kreeg. Vervolgens is de man aangehouden. De politie doet nader onderzoek. De aangehouden verdachte wordt verhoord wegens mishandeling van de politieman. En er wordt onderzocht waar de hennep vandaan komt. (2009044980)

Aanhoudingen na huiselijk geweld

HOOGEVEEN Zaterdagavond heeft de politie een 43-jarige man aangehouden wegens huiselijk geweld. Hij had zijn huisgenoten bedreigd.(2009045032)

ASSEN Vrijdagavond heeft de politie een 30-jarige man aangehouden wegens mishandeling en bedreiging van zijn vrouw. Hij heeft een huisverbod opgelegd gekregen. Hij mag tien dagen zijn huis niet in. (2009044883)

Man aangehouden na vechtpartij

ASSEN Zaterdagnacht kwam de politie tussenbeide bij een vechtpartij aan de Stadsbroek. Daarbij is een 30-jarige man uit Bovensmilde aangehouden omdat hij verdacht werd van de mishandeling van een 35-jarige man uit Oude Pekela. Er was veel drank in het spel en het is niet precies duidelijk geworden wat er is gebeurd. Na de aanhouding keerde de rust weer. (2009045037)

Politie onderzoekt openlijk geweld

RODEN Zaterdagnacht zijn in de Secretaris Buiteveldlaan op meerdere momenten vernielingen in en om diverse woningen aangericht. Er zijn ruiten van woningen vernield en van een auto. Later in de nacht zijn in een woning vernielingen aangericht. De politie is bezig om uit te zoeken wat er precies is gebeurd en wie erbij betrokken zijn.

Onderzoek naar inbraak school

RODEN Zaterdagnacht is ingebroken in een school aan de Molenweg. Daarbij zijn enkele computers en een beeldscherm gestolen. Om binnen te komen is een ruit ingeslagen. De politie onderzoekt deze zaak. (2009045048)