Politie Groningen

Provincie Groningen, 04-10-2009

Groningen: bezoeker prostituee misdraagt zich ernstig

Een 25-jarige inwoner van Groningen heeft zich zaterdagnacht ernstig misdragen in de Muurstraat in zijn woonplaats. De man had onenigheid gekregen met een prostituee en gaf haar een klap. De vrouw van lichte zeden zocht een veilige plek en waarschuwde een vriendin. Die alarmeerde de politie. Toen agenten aankwamen was er ook een fiets door de ruit van de prostituee gegooid. Op aanwijzen van een getuige kon de Stadjer worden aangehouden. Tijdens zijn aanhouding en vervoer naar het politiebureau bedreigde en discrimineerde de Groninger enkele agenten. De verdachte is ingesloten voor verhoor.

Midwolde: beschonken bestuurder ramt lantaarnpaal

Een 44-jarige automobilist uit Waskemeer is zaterdagavond aangehouden voor het veroorzaken van een verkeersongeval en rijden onder invloed. De Fries reed op de Oude Postweg en verloor in een bocht de macht over het stuur. Hij ramde daarbij een lantaarnpaal. De bestuurder raakte bij het ongeval niet gewond. Bij aankomst van de politie bleek de automobilist onder invloed van alcohol. Hij had een promillage van ruim 1,6 in zijn bloed. Zijn rijbewijs is in beslag genomen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Justitie neemt contact op met de man voor het juridische vervolgtraject.

Winschoten: feestje minderjarigen loopt uit de hand door lawaai

De politie heeft zaterdagavond een 38-jarige inwoner van Winschoten aangehouden voor het vernielen van een raam. De man had zich geërgerd aan het lawaai van een feestje in zijn buurt. Na een waarschuwing bleef het lawaai echter doorgaan. Hij besloot daarom verhaal te gaan halen en vernielde de ruit. De politie heeft de man meegenomen voor een verklaring. In de woning waar het feest werd gevierd bleken voornamelijk minderjarigen te zijn. Velen van hen waren onder invloed van alcohol. Ouderlijk toezicht was er niet. De politie heeft het feest laten beëindigen.

Stadskanaal: tweetal mishandelt man

De politie doet onderzoek naar een mishandeling waarbij een 55-jarige man uit Stadskanaal gewond raakte. Het slachtoffer werd bij een woning aan de Stationsstraat met een hard voorwerp op zijn hoofd geslagen. De twee verdachten gingen er na de mishandeling vandoor.
Ambulancemedewerkers hebben de wonden van de Kanaalster behandeld.

Sappemeer: aanhouding na roof bij bank

De politie heeft zaterdagmiddag een 19-jarige inwoner van Hoogezand aangehouden voor een straatroof bij een bank in Sappemeer. Twee medewerkers van een winkel (26 en 52 jaar) wilden geld naar de bank aan de Gorecht-Oost brengen toen ze door twee mannen werden opgewacht. Een van de verdachten dreigde het tweetal met een slagwapen. Nadat de rovers geld hadden gekregen gingen ze er vandoor. De geldstorters gingen er achteraan en waarschuwden de politie. Dankzij getuigen werd de 19-jarige aangehouden. Hij had zich verstopt in een tuin. Het geld werd even later in de omgeving gevonden. De tweede straatrover wist te ontkomen. De politie doet onderzoek.

Groningen: aanhouding na huiselijk geweld

De politie heeft zaterdagavond een 33-jarige inwoner van Groningen aangehouden. De man had in een woning in de Korrewegwijk zijn moeder en broer ernstig bedreigd. Ook had hij diverse goederen in het huis vernield. De slachtoffers doen aangifte.

Zevenhuizen: gewond na val van dak

Een 28-jarige inwoner van De Wilp is zaterdagmorgen met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. De man was aan het werk op een dak van een schuur aan de Dwarshaspel in Zevenhuizen. Een lichtplaat waar hij op stond kon het lichaamsgewicht niet aan en brak. Hierdoor viel de Wilpster enkele meters naar beneden. De politie heeft een rapport gemaakt.

Winsum: man loopt over geparkeerde autos

De politie heeft zaterdagnacht bij het station in Winsum een 23-jarige man uit die plaats bekeurd. Agenten werden gealarmeerd dat de Winsumer over enkele geparkeerde autos in de Oosterstraat was gelopen. De omschrijving van de man klopte en ook de achtergebleven sporen waren te linken aan de verdachte. De voertuigen werden niet beschadigd. De 23-jarige kreeg een bon voor baldadigheid.

Groningen: verblijfsverbod voor Harenaar

De politie heeft zaterdagnacht een verblijfsverbod gegeven aan een 19-jarige man uit Haren. De jongeman was in de Peperstraat uit een horecagelegenheid gezet. Buiten werd hij vervelend. Ook vrienden van de Harenaar bemoeiden zich ermee. De beschonken 19-jarige is meegenomen naar het politiebureau. Daar kreeg hij een bon. Ook mocht hij zich die nacht niet meer in het centrum van Groningen laten zien.

Provincie Groningen: alcomobilisten

Stadskanaal Een 50-jarige automobilist uit Nieuw Buinen is zaterdagmiddag op de Gedempte Vleddermond aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. Agenten hadden de man uit een café zien komen en twijfelden aan de rijstijl van de Drent. Uit een blaastest bleek dat hij te diep in het glaasje had gekeken. De bestuurder had
1,8 promille alcohol in zijn bloed. Hij had bovendien nog een openstaande boete. De man heeft op het politiebureau zijn boete betaald. Het rijbewijs is in beslag genomen.

Stadskanaal In de Oosterstraat in Stadskanaal is zaterdagnacht een 25-jarige automobilist uit die plaats betrapt op rijden onder invloed van alcohol. Agenten zagen de Kanaalster slingerend door zijn woonplaats reed. Hij had ruim 1,7 promille alcohol in zijn bloed. Eerder dit jaar was de bestuurder ook al aangehouden omdat hij beschonken achter het stuur zat.

Groningen De politie heeft zaterdagnacht een 27-jarige bromfietser aangehouden. De man werd op het Boterdiep gecontroleerd op het rijden onder invloed van alcohol. De tester wees een zogenaamde Fail aan. Op het politiebureau bleek dat de Groninger ruim een promille alcohol in zijn bloed had. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Delfzijl Een 23-jarige automobilist uit Groningen is zaterdagnacht op de Hogelandsterweg aangehouden. De beginnend bestuurder had 0,5 promille alcohol in zijn bloed. Bij een beginnend bestuurder is een promillage van 0,2 het maximum.

Ten Boer/Ten Post: gordelcontrole

De politie heeft zaterdagmiddag in Ten Boer en Ten Post gordelcontroles gehouden. In totaal werden 140 bestuurder gecontroleerd. Zes personen kregen een bekeuring omdat ze de veiligheidsgordel niet doren.

Provincie Groningen: politie controleert voor veilig verkeer

Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde zaterdag op diverse plaatsen op snelheid.

Blijham, Oosteinde: aantal geregistreerde voertuigen: 1048, aantal overtredingen: 247, hoogst gemeten snelheid: 93 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Veendam, Lloydsweg: aantal geregistreerde voertuigen: 2182, aantal overtredingen: 125, hoogst gemeten snelheid: 82 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, N355: aantal geregistreerde voertuigen: 592, aantal overtredingen: 0, hoogst gemeten snelheid: n.v.t., maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.