Politie Utrecht
Utrecht, 04-10-2009

Rijbewijs kwijt

ZEIST- Een 18-jarige Utrechter moest zondagmorgen 4 oktober zijn rijbewijs inleveren omdat hij onder invloed in zijn auto reed.

Omstreeks 04.10 uur zagen agenten een automobilist op de Stationslaan rijden en hielden hem staande. De adem van de man rook naar alcohol en hij moest blazen. De man had te veel gedronken en werd aangehouden. Op het politiebureau was de uitslag van de ademanalyse 625 ug/l. De beginnend bestuurder kreeg een rijverbod van 7 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Dronken automobilist van de weg gehaald

BUNNIK- Een 44-jarige man uit Polen is zondagmorgen 4 oktober aangehouden omdat hij met te veel alcohol de weg was opgegaan.

Omstreeks 02.10 uur kreeg de politie een melding dat een man in Zeist met te veel alcohol op in zijn auto was gestapt en richting Breda was gereden. Agenten zagen de man rijden op de Rijksweg A12 ter hoogte van Bunnik. Ze hielden hem staande en lieten hem blazen. De man bleek inderdaad te veel gedronken te hebben en werd aangehouden. Op het politiebureau was de uitslag van de ademanalyse 770 ug/l. De man kreeg een rijverbod van 9 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Man aangehouden voor zware mishandeling

ZEIST- Een 50-jarige man uit Zeist is zaterdagavond 3 oktober aangehouden nadat hij een 35-jarige vrouw uit diezelfde plaats zwaar mishandeld had.

Omstreeks 19.00 uur kwam de man naar het politiebureau met de mededeling dat hij een bewoonster van de Prinses Irenelaan iets ernstigs had aangedaan. De man werd meteen aangehouden. Agenten gingen naar de woning en troffen een zwaargewonde 35-jarige vrouw aan. De vrouw is met een ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. Op aanwijzen van de verdachte vond de politie een slagwapen. De man is in verzekering gesteld en wordt nog gehoord.

Drie mannen aangehouden voor mishandeling

ZEIST- Drie mannen, in de leeftijd van 21, 24 en 26 jaar, zijn aangehouden voor de mishandeling van een 23-jarige man uit Wijk bij Duurstede.

Op 20 september, omstreeks 02.45 uur kreeg de politie een melding dat een 23-jarige man aan de 2e Dorpsstraat na een woordenwisseling mishandeld was door andere mannen. De politie kwam ter plaatse en trof de man bewusteloos aan op straat.

De politie startte een onderzoek dat leidde naar drie verdachten: een 21-jarige en 24-jarige man uit Huis ter Heide en een 26-jarige man uit Soesterberg. Donderdag 1 oktober hield de politie de 21- en 24-jarige mannen aan. De 26-jarige man werd de dag erna aangehouden. Ze werden alle drie in verzekering gesteld. Zaterdag zijn de drie mannen na verhoor heengezonden. Het onderzoek loopt nog.

Onder invloed de greppel in

BUNNIK- Een 58-jarige man uit Bunnik is vrijdagavond 2 oktober aangehouden voor het rijden onder invloed.

Omstreeks 20.50 uur kreeg de politie een melding dat langs de Provincialeweg een auto in de greppel lag. Agenten gingen ter plaatse en troffen inderdaad een auto hangend in de greppel aan. Ze troffen de bestuurder naast de auto aan. De man moest blazen en bleek teveel gedronken te hebben. Hierop werd hij aangehouden. Op het politiebureau was de uitslag van de ademanalyse 615 ug/l. De man kreeg een rijverbod van 7 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd.