Amsterdam RAI

Elise laat Elicium stralen

Amsterdam RAI en MOVE creëren innovatieve primeur tijdens opening RAI Elicium

02 okt 2009

Met een hoogwaardig multimediaal theaterspektakel opende Amsterdam RAI dinsdag 29 september 2009 haar nieuwe gebouw, RAI Elicium. In het bijzijn van Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje, zagen de duizend aanwezige gasten Eliciumâs beschermengel Elise stralen in een sprankelend audiovisueel decor. MOVE, bureau voor live marketing uit Haarlem, tekende voor de creatie en de productie. Klik hier voor de het openingsfilmpje:
http://raiservices.rai.nl/Media/Movies/rai_elicium_v2.wmv

De nieuwste projectietechnologieën in combinatie met theatrale elementen verkondigden de boodschap van het nieuwe pand van de RAI: een hoogwaardige locatie, de geboorte van het Elicium, de functionaliteit, het unieke karakter van het pand; het kreeg allemaal een gezicht in de vorm van gids Elise.
Â
Met een combinatie van doorzicht- en opzichtprojectie, op respectievelijk een projectiedoek van 20 bij 6 meter en een even groot gaasdoek vijf meter ervoor, werd diepte gecreëerd in de getoonde content. Verder was de ballroomvloer van het Elicium helemaal leeg. Elise kwam op grote hoogte tussen de projectievlakken tot leven en hing als het ware in de verhalende beeldshow. Elise zong, Elicium-hostessen dansten met gasten uit de zaal een traditionele wals en acrobaten tolden in de lucht tussen de geprojecteerde beelden. Bovendien was er het officiële openingsmoment van de Prins van Oranje. Hij overhandigde een speciale wenskaart met daarop zijn wens voor de toekomst van het Elicium en de RAI.

Ingewikkeld in zân eenvoud
âDeze show is aan MOVEâs creatietafel in Haarlem tot stand gekomen. Een visualisatie van de toekomst van het pand, een combinatie van een beurs-, congres- en vergadergebouw. Brug tussen de verschillende delen van de RAI en gebouwd met nieuwe, duurzame technieken. Door zijn vormgeving een blikvanger. In al zijn eenvoud razend ingewikkeld, productief, effectief en bovenal sprankelendâ, aldus Tim Cremers, creative van MOVE. âEn de durf om vast te houden aan waar jij van denkt dat het goed is, dat het werkt, voor je klant, voor haar gasten, voor je product, voor de RAI en voor MOVEâ.

Wow!-gevoel
Commercieel directeur Maurits van der Sluis van Amsterdam RAI is enthousiast: âDe samenwerking tussen de RAI en MOVE is tot stand gekomen na een uitgebreid pitchtraject. Het grootse en wow!-gevoel dat de multifunctionele ruimtes van het Elicium ademen, kwam het best tot zijn recht in het door MOVE bedachte spektakelstuk. Met minimalistische inzet van mensen, 9 acrobaten en een zangeres kreeg de opening vorm in een voor Nederlandse begrippen unieke multimediasetting. Wij wilden voor onze gasten een compacte en vlammende show. MOVE heeft dit overtuigend waargemaakt.âÂ

Aan de openingsshow, bedacht en geproduceerd door MOVE, werd meegewerkt door Mansveld Expotech, Bencha Acrobatics en Alma Nieto, Livelab en Switch Concepts.

Het openingsfilmpje is ook te downloaden via:
http://raiservices.rai.nl/Media/Movies/rai_elicium_v2.wmv