Politie Utrecht
Utrecht, 04-10-2009

Ruiten vernield

VLEUTEN In de nacht van vrijdag 2 op zaterdag 3 oktober is een 20-jarige Utrechter aangehouden wegens vernieling van een autoruit. Omstreeks 01.20 uur kreeg de politie een melding dat op de Pastoor Ohllaan twee personen autoruiten hadden ingeslagen. Agenten gingen erop af en troffen een verdachte aan. Hij verzette zich zodanig tegen zijn aanhouding, dat de agenten hem met gepast geweld onder controle moesten brengen. De man is meegenomen naar het bureau. Volgens een getuige is de verdachte ook betrokken bij de vernieling van een busabri. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Tasjesroof

UTRECHT Een 20-jarige vrouw uit Utrecht werd in de nacht van vrijdag 2 op zaterdag 3 oktober het slachtoffer van een beroving. Omstreeks
01.10 uur stond zij met een fiets te wachten op de hoek van de F.C. Dondersstraat en de Bilstraat, toen zij van achteren werd benaderd door drie jongens op een scooter. Deze beroofden haar van haar tas. Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0900 88 44.

UTRECHT Op de Livingstonelaan werd een 64-jarige vrouw zaterdag het slachtoffer van een tasjesroof. Omstreeks 14.45 uur liep de vrouw vanaf de hoge flat via een voetpad naar de Beneluxlaan. Bij een hekje stonden drie jongens. Aanvankelijk gingen zij desgevraagd aan de kant toen de vrouw erlangs wilde. Maar bij het passeren van de laatste jongen, werd zij beroofd van haar tas. De jongens renden vervolgens weg richting de Azielaan. De politie werd geïnformeerd en agenten stelden een onderzoek in de omgeving in. In een steeg tussen de Azielaan en de Van Eechoudlaan vonden zij de tas terug. De verdachten troffen ze niet meer aan. Het gaat om drie lichtgetinte jongens van circa 17 jaar. Allen droegen donkere jassen. Een jongen had een lichte capuchon een droeg een bril. Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0900 88 44.

Vechtpartij

UTRECHT Een 22-jarige Utrechter is in de nacht van vrijdag 2 op zaterdag 3 oktober mishandeld door een groep van zes personen. Meerdere getuigen zagen de vechtpartij omstreeks 03.45 uur op de Begijnekade. De politie werd gebeld en die trof het slachtoffer en de getuigen aan. De verdachten bleken intussen gevlucht in twee groepjes van drie. Een groepje was in een donkere auto gestapt en weggereden richting de Adelaarstraat. Het andere groepje was te voet weggerend richting het centrum. Een van de verdachte is een blanke man in de leeftijd van 20 tot 25 jaar. Hij is circa 1.70 meter lang, heeft een breed postuur en donker stekelhaar. Hij droeg een spijkerbroek en had een mobiele telefoon in zijn hand. De politie heeft de zaak in onderzoek. Eventuele andere getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0900 88 44.

Verdachte bedrijfsinbraak aangehouden

DE MEERN Een 15-jarige jongen uit IJsselstein is in de nacht van vrijdag 2 op zaterdag 3 oktober aangehouden in De Meern. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een inbraak in een bedrijf aan De Dompelaar.

Omstreeks 03.10 uur kreeg de politie een melding van de inbraak. Een getuige had gezien hoe twee personen waren weggereden op een rode motorscooter. Even later troffen agenten de scooter met twee personen aan. Bij het zien van de politie gingen ze er vandoor. Op de Rijksstraatweg probeerde de bestuurder te keren. Daardoor kwam hij in botsing met een motoragent. De scooter kwam ten val en de opzittenden gingen er te voet vandoor richting de Zandweg. Een van hen kon door een agent onderuit worden gehaald, waarna hij werd aangehouden. De verdachte is in verzekering gesteld. De politie stelt een onderzoek in.

Lastige verdachte

UTRECHT Een 25-jarige Utrechter ging volledig door het lint toen agenten hem in de nacht van zaterdag 3 op zondag 4 oktober wilden bekeuren. Omstreeks 02.15 uur kreeg de politie een melding dat een dronken man voor overlast zorgde op de Maria van Hongarijedreef. Verschillende bewoners van de flat verklaarden dat de man liep te schreeuwen, tegen deuren trapte en hen uitschold. Agenten wilden hiervoor een bekeuring uitschrijven, maar de man ging door het lint. Daarop werd hij aangehouden. De man verzette zich echter hevig, waarna hij met gepast geweld onder controle werd gebracht en meegenomen naar het bureau. Daar is hij ingesloten voor verhoor.

Fietsster gewond

UTRECHT Een 27-jarige fietsster uit Utrecht is in de nacht van vrijdag
2 op zaterdag 3 oktober gewond geraakt bij een aanrijding met een auto. De vrouw verleende omstreeks 02.55 uur geen voorrang aan de automobilist, een 24-jarige man uit Utrecht. Dat gebeurde toen zij de Marnixlaan overstak, komende vanaf de Rijkaards van den Hamkade en gaande in de richting van de Van Egmondkade. De auto raakte het achterwiel van de fiets waardoor de vrouw ten val kwam en een hoofdwond opliep. Een ambulance heeft het slachtoffer naar het ziekenhuis gebracht.

Achterop file gereden

UTRECHT Een 35-jarige automobilist uit Utrecht en een 47-jarige vrouwelijke passagier uit Amsterdam zijn zaterdagochtend 3 oktober gewond geraakt toen zij op de Rijksweg A2 ter hoogte van Knooppunt Oudenrijn achterop een file reden. Het ongeval gebeurde omstreeks 11.30 uur. De bestuurder zag de file te laat en reed achterop de auto van een 58-jarige Duitser. Die bleef ongedeerd. Beide slachtoffers zijn met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Met drank op vriendin helpen

UTRECHT Bij een verkeersongeval op de Langerakbaan, in de nacht van zaterdag 3 op zondag 4 oktober omstreeks 00.00 uur, raakte de auto van 28-jarige vrouw uit Hardinxveld-Giessendam zwaar beschadigd. De vrouw schatte de bocht verkeerd in en belandde met haar auto tegen de vangrail. Daarbij brak haar linkervoorwiel af. Een getuige hoorde de klap en belde de politie. Die trof de vrouw nog achter het stuur aan. Zij rook naar alcohol en gaf toe twee glazen op te hebben. De blaastest wees uit dat het alcoholgehalte niet te hoog was. Terwijl de agenten bezig waren met de afhandeling van de aanrijding kwam een vriend van de vrouw aanrijden in een auto. Deze 37-jarige Utrechter rook eveneens naar alcohol, en bleek wel te veel op te hebben. De ademanalyse op het bureau wees uit dat hij een alcoholgehalte had van 520 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van vijf uur en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Fietser aangereden

UTRECHT Een 19-jarige fietser uit Utrecht is zaterdagavond 3 oktober gewond geraakt bij een aanrijding op de Japuradreef. Een 37-jarige automobilist uit Utrecht reed over de Amazonedreef en zag de fietser, die over de Japuradreef reed, over het hoofd. Het slachtoffer is door een ambulance meegenomen voor onderzoek.