Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

Boetes en invorderingen in het verkeer

Publicatiedatum: 4-10-2009 11:41:11

ARNHEM - Op diverse plekken in Arnhem zijn de afgelopen dagen verkeersdeelnemers gecontroleerd. Een aantal van hen bleek onder invloed te verkeren en dit had voor hen gevolgen.


- Op de Olympus werd vrijdagmorgen 2 oktober (rond 11.20 uur) een 25-jarige Poolse automobilist gecontroleerd. Hij bleek een promillage van 0,58 te hebben. Hiervoor kreeg de man een boete van 250 euro, welke hij betaalde. Tevens kreeg de man een rijverbod van een uur opgelegd.

- Vrijdag 2 oktober werd tussen 09.30 uur en 13.30 uur een verkeerscontrole gehouden op de Johan de Wittlaan. Dit gebeurde ten hoogte van de Groen van Prinstererstraat en de Voetiuslaan. Er werd met name gekeken of mensen stopten voor rood licht. In totaal 1.300 verkeersdeelnemers werden gecontroleerd. Van dit aantal negeerden er dertien een rood verkeerslicht. Eén van persoon kreeg een verbaal omdat hij geen helm droeg.

- In de nacht van zaterdag 3 op zondag 4 oktober moest een 38-jarige Huissense automobilist blazen. Dit gebeurde op de Eusebiusbinnensingel. Hij bleek een promillage van ongeveer 1,75 te hebben. Hierop werd zijn rijbewijs ingevorderd en kreeg de man een rijverbod van negen uur opgelegd.
Ook het rijbewijs van een 20-jarige automobilist uit Venray werd die nacht op de singel ingevorderd. Deze bestuurder bleek een promillage van ongeveer 1,20 te hebben. De man kreeg tevens een rijverbod van zeven uur opgelegd.
(044188/044330/044788/044802)


Stel aangehouden op verdenking van mishandeling
Publicatiedatum: 4-10-2009 11:40:49

ARNHEM - Een 18-jarige Arnhemmer en zijn 20-jarige Velpse vriendin zijn in de nacht van zaterdag 3 op zondag 4 oktober aangehouden. Zij worden verdacht van mishandeling.

Agenten waren omstreeks 00.30 uur op de Duizelsteeg in Arnhem. Daar spraken zij met de Arnhemmer. Hij zou iemand hebben mishandeld. Twee andere agenten spraken met twee personen (woonplaats en leeftijd waren ten tijde van het schrijven van dit persbericht nog onbekend) die aangaven door de Arnhemmer in het gezicht te zijn geslagen. De reden voor de mishandeling is nog onbekend. Terwijl de twee agenten met het duo sprak, kwam er een vrouw (de Velpse) aanlopen. Zij liep tegen één van de twee slachtoffers op en zou hem vervolgens een klap in het gezicht hebben gegeven. Hierop werd de vrouw aangehouden. Zij zou de partner van de aangehouden Arnhemmer zijn. Een andere, nog onbekende vrouw zou zich hinderlijk met de aanhouding van de Velpse hebben bemoeid. Het lukte niet deze persoon aan te houden. (044761/44763)


Arnhemmer aangehouden na zwaaien met mes

Publicatiedatum: 4-10-2009 11:40:25

ARNHEM - Een 16-jarige Arnhemmer is in de nacht van zaterdag 3 op zondag 4 oktober aangehouden. Hij zou op de Duizelsteeg in Arnhem met een mes hebben gezwaaid. Agenten werden hier door een omstander opgewezen. Zij liepen naar de Arnhemmer toe, die op dat moment geprobeerd zou hebben het mes te verstoppen. De jongeman werd gefouilleerd en aangehouden. (044762)


Arnhemmer aangehouden voor mishandeling plaatsgenoot
Publicatiedatum: 4-10-2009 11:40:06

ARNHEM - Een 27-jarige Arnhemmer is in de nacht van zaterdag 3 op zondag 4 oktober aangehouden in de Spoorhoek in Arnhem. Om nog onduidelijke reden zou hij een 56-jarige plaatsgenoot tegen het hoofd hebben geslagen. Hierbij raakte de 56-jarige gewond. De politie werd ingeschakeld. Agenten spraken ter plaatse met het slachtoffer. De man die geslagen had was ook nog in de buurt en kon worden aangehouden. De 56-jarige man ging voor medische controle naar het Rijnstate ziekenhuis.
(044776)


Edenaar gewond na val

Publicatiedatum: 4-10-2009 11:39:46

SPANKEREN - Een 41-jarige Edenaar is zaterdagmiddag 3 oktober gewond geraakt. Hij was bij een bedrijf bezig met ijzeren platen. Dit gebeurde op enkele meters hoogte. De Edenaar zou zijn evenwicht hebben verloren en viel. Toen agenten ter plaatse kwamen, was de man bij kennis. De traumahelikopter is ook ter plaatse geweest. De gewonde man is voor medische behandeling overgebracht naar het Rijnstate ziekenhuis. Mogelijk heeft hij breuken in zijn been opgelopen. De Arbeidsinspectie is van het ongeval op de hoogte gebracht. (044649)


Arnhemmer aangehouden op Korenmarkt

Publicatiedatum: 4-10-2009 11:39:24

ARNHEM - Een 21-jarige Arnhemmer is in de nacht van vrijdag 2 op zaterdag 3 oktober aangehouden op de Korenmarkt. Hij wordt verdacht van mishandeling, bedreiging, belediging en verboden wapenbezit.

Surveillerende agenten spraken in het uitgaanscentrum met een portier toen een aantal mensen kwam aanrennen. Voorop liep een man (naar later bleek de Arnhemmer). Hij zou een onbekend voorwerp hebben vastgehouden. Een ander riep dat de man een wapen had. De verdachte liep tegen de portier op, waarna de agenten hem konden vastpakken. Op de grond bij de Arnhemmer werd een soort wapenstok aangetroffen. Een 26-jarige inwoner van Beuningen sprak de agenten aan en vertelde dat hij op de Jansstraat door de man was aangesproken. Daarbij zou de Arnhemmer de wapenstok te voorschijn hebben gehaald en de Beuningenaar een kopstoot hebben gegeven. Hierna rende de man weg en zetten het slachtoffer en bekenden van hem de achtervolging in. De reden voor de mishandeling is nog onbekend.
De Arnhemmer gedroeg zich bij de aanhouding recalcitrant. Tevens zou hij de agenten hebben beledigd.
(044509)


Arnhemmers met gestolen fietsen aangetroffen

Publicatiedatum: 4-10-2009 11:38:59

ARNHEM - Drie Arnhemmers zijn afgelopen weekeinde aangehouden. Zij worden verdacht van heling van fietsen.

Agenten werden vrijdagavond 2 oktober naar de wijk Immerloo gestuurd. Daar zou zich een verdachte situatie voordoen. Op de plek aangekomen, zagen zij dat een man (een 38-jarige Arnhemmer) goederen in een vrachtwagen legde. Tevens werd gezien dat er veel fietsen in de vrachtwagen en zelfs in het nabijgelegen huis stonden. Onderzoek wees uit dat minstens drie fietsen als gestolen gesignaleerd stonden. Hierop werd de Arnhemmer aangehouden op verdenking van heling.

Die avond werden in dezelfde Arnhemse wijk twee Arnhemse jongens (14 en 15 jaar oud) aangehouden op verdenking van heling. Surveillerende agenten zagen de 14-jarige rijden op een damesfiets. Wat opviel was dat het rijwiel eigenlijk te groot voor de jongen was en dat er geen sleutel in het slot stak. Hierop werd de jongen staande gehouden. Deze gaf aan dat de fiets van een bekende van hem was, die even verderop stond. Beide jongens werden aangehouden. Onderzoek wees uit dat de fiets gesignaleerd stond.
(044376/044374)


Rijbewijs ingevorderd na ongeval

Publicatiedatum: 4-10-2009 11:38:33

ARNHEM - Het rijbewijs van een 22-jarige Arnhemmer is in de nacht van zaterdag 3 op zondag 4 oktober ingevorderd. De man reed met vier bekenden van hem over de Bakenbergseweg in Arnhem. Toen hij linksaf de Izaak Everslaan wilde inrijden, verloor hij mogelijk de macht over het stuur. De auto reed tegen een geparkeerd staande wagen en botste vervolgens tegen een stenen muurtje. Voor zover bekend raakte niemand gewond. De politie werd er bij gehaald. Controle wees uit dat de Arnhemmer onder invloed verkeerde (1,66 promille). Hierop werd hij aangehouden, zijn rijbewijs ingevorderd en kreeg hij een rijverbod van tien uur opgelegd.
De overige inzittenden gedroegen zich recalcitrant en na meerdere malen vorderen, vertrokken zij.
(044811/044807)