Politie Twente

Persberichten Politie Twente 3 en 4 oktober 2009

Fietser aangereden, getuigen gezocht Enschede

Een 18-jarige vrouw uit Enschede werd op 2 oktober rond 13.30 uur aangereden door een personenauto. Zij raakte daarbij gewond, de bestuurder van de auto is doorgereden.

De 18-jarige vrouw fietste over de Haaksbergerstraat, ter hoogte van perceel 240. Zij werd daarbij van achteren aangereden door een personeauto. Ze werd door de spiegel van de auto in haar rug geraakt, met als gevolg zware kneuzingen, waarvoor zij zich onder doktersbehandeling moest stellen. De bestuurder van de auto, een goudkleurig voertuig, reed na de aanrijding door via de Broekheurnestraat, zonder zich om het slachtoffer te bekommeren.

De politie is op zoek naar getuigen van deze aanrijding. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Enschede op 0900-8844 of via meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. (20090386620)

Motorrijder gewond bij aanrijding Oldenzaal

Een 32-jarige motorrijder uit Agelo raakte op 2 oktober rond 20.00 uur gewond toen hij op de Provinciale Rondweg achter op een auto botste.

Het verkeer op de Rondweg moest ter hoogte van de afslag Hulsbeek afremmen voor een stilstaande tankwagen. De motorrijder had dit te laat in de gaten en botste achter op de auto van een voor hem rijdende 59-jarige man uit Oldenzaal. De motorrijder raakte gewond en werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Zijn beschadigde motorfiets werd afgesleept. (2009038702)

11-jarige fietser gewond bij aanrijding auto Enschede

Een 11-jarige fietser uit Enschede werd op 2 oktober rond 15.10 uur aangereden op de Broekheurnerondweg.

De 11-jarige jongen stak op zijn fiets plotseling de rijbaan over om de Mariendaal in te fietsen. Een 23-jarige automobilist uit Enschede kon ondanks krachtig remmen een aanrijding niet meer voorkomen. De jongen raakte door de aanrijding gewond en werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De beschadigde auto werd afgesleept. (2009038722)

Rook- en brandschade bij brandstichting in auto Wierden

Op 3 oktober rond 20.30 uur, kreeg de politie melding van een autobrand aan de Burgemeester Warnaarsstraat. Ter plaatse gekomen bleek de brand reeds vanzelf gedoofd te zijn. Onbekenden hadden door een ingeslagen ruit een brandbare vloeistof naar binnen gegooid. De vloeistof heeft wel even gebrand maar is later vanzelf gedoofd. Het gevolg was wel veel rook- en brandschade. De eigenaar, een 35-jarige vrouw uit Raalte heeft aangifte gedaan. (2009038924)

Getuige houdt vandaal aan
Enschede

Op 3 oktober rond 05.10 uur, zag een 26-jarige Enschedeër dat een man vernielingen pleegde aan geparkeerde auto's aan het Gronausevoetpad. De getuige greep deze man in de kraag en droeg hem over aan de gewaarschuwde politie. De verdachte bleek een 23-jarige Enschedeër te zijn die tegen de spiegels van tenminste vijf geparkeerde auto's had getrapt. Twee eigenaren hebben inmiddels aangifte gedaan van vernieling. (2009038779)

Landbouwmachine in brand gestoken Westerhaar-Vriezenveensewijk

Op 3 oktober tussen 19.15 uur en 19.45 uur, werd brand gesticht in de cabine van een landbouwvoertuig bij een bedrijf aan de Garstweg.

Onbekenden hadden brand gesticht in de cabine van een zogenaamde shredder. Hierdoor was rook- en brandschade ontstaan. De machine is eigendom van een bedrijf in Oldemarkt. De machine stond te koop bij het bedrijf aan de Garstweg. De schade aan de machine is aanzienlijk. De brand is vanzelf gedoofd door zuurstofgebrek. (2009038948)

Huisverbod uitgereikt
Almelo

Op 4 oktober rond 01.00 uur, werd een 36-jarige Almeloër aangehouden na mishandeling van zijn 27-jarige partner. De 36-jarige Almeloër kreeg een huisverbod.

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuisgeplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuisgeplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter.

Voor meer informatie over het huisverbod kijk op www.huisverbod.nl

Getuige houdt stomdronken automobilist aan Holten

Op 3 oktober, rond 23.30 uur, zag een 43-jarige man uit Holten dat een automobilist op een vreemde manier over de Winkelbergweg reed. Hij versperde vervolgens met zijn auto de weg voor de vreemd rijdende automobilist. Toen hij de man, naar later bleek een 28-jarige man uit Slovenië, aansprak, rook hij een sterke alcohollucht. Hierop waarschuwde hij de politie.

De ter plaatse gekomen agenten probeerden een blaasproef van de bestuurder af te nemen, maar deze was te dronken om te blazen. Hij werd hierop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hierbij verzette hij zich en werd uiteindelijk geboeid. Ook een ademanalyse bleek niet mogelijk omdat de verdachte daarvoor te dronken was. Uiteindelijk werd een bloedproef afgenomen. De door de verdachte bestuurde auto had verse schade. Gezien de sporen heeft hij kennelijk ergens onderweg een boom geraakt. Het rijbewijs van de verdachte werd ingevorderd. (2009038955)

Man aangehouden voor zware mishandeling Enschede

Op 4 oktober rond 02.45 uur, werd een 20-jarige man uit Enschede aangehouden op de Oude Markt. Hij had een 19-jarige man uit Overdinkel met een glas geslagen. De man uit Overdinkel hield hier een hevig bloedende hoofdwond aan over, waarvoor hij doktersbehandeling nodig had. De Enschedeër werd door de politie aangehouden voor zware mishandeling en voor nader onderzoek ingesloten. (2009039020)

Beginnend bestuurder rijdt dronken met auto in sloot Nijverdal

Op 4 oktober, rond 05.15 uur, zagen surveillerende agenten een auto in de sloot liggen naast de Burgemeester H Boersingel. De bestuurder, een 20-jarige man uit Den Ham, bleek onder invloed van alcohol.

De beschonken bestuurder was de macht over het stuur kwijt geraakt en met zijn auto in de sloot gereden. De bestuurder en zijn inzittenden, twee 16-jarige meisjes uit Den Ham en Dalfsen en een 21-jarige man uit Den ham, kwamen met de schrik vrij.

Ademanalyse wees 530 ugl uit (1.22 promille). De verdachte is een zogenoemde beginnend bestuurder. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Zijn auto werd afgesleept. Vanwege de schade werd het kentekenbewijs ook ingevorderd. (2009039024)

Winkeldief aangehouden
Almelo

Een 25-jarige man uit Georgië werd op 3 oktober rond 15.30 uur aangehouden voor winkeldiefstal uit een winkel aan de Grotestraat.

Hij bleek voor E 191 aan cosmetica te hebben weggenomen. De verdachte werd overgedragen aan de politie. Hij is zonder vaste woon- of verblijfplaats en werd voor nader onderzoek ingesloten. (2009038870)

Man met rode kaart aangehouden Enschede

Op 3 oktober rond 09.45 uur, hield de beveiligingsdienst van een winkel aan het HJ van Heekplein een 33-jarige man uit Enschede aan voor huisvredebreuk. De man bleek een zogenoemde rode kaart te hebben, waardoor hij bij alle aangesloten winkels niet meer naar binnen mag. De kaart was hem in 2008 uitgereikt en was geldig tot 2010. De man is een zogenoemde veelpleger. Hij werd overgedragen aan de politie en voor nader onderzoek ingesloten. (2009038797)

Dronken bromfietser aangehouden na verzet Goor

Op 3 oktober, rond 23.50 uur, werd een 33-jarige man uit Goor aangehouden op de Grotestraat voor rijden onder invloed van alcohol.

Surveillerende agenten zagen de man rijden op zijn bromfiets. Hij had geen helm op, voerde geen verlichting en zijn brommer was niet voorzien van een kentekenplaat. De agenten gaven de man een stopteken, dat hij echter negeerde. Na een korte achtervolging werd hij klem gereden en aangehouden. De man verzette zich hevig tegen zijn aanhouding en werd uiteindelijk geboeid afgevoerd. Ademanalyse wees 785 ugl uit (1.81 promille). De man werd ingesloten en de politie maakt proces-verbaal op voor rijden onder invloed, verzet bij aanhouding alsmede de nodige bonnen voor de door hem gepleegde verkeersovertredingen. (2009038952)

Man mishandeld bij mislukte beroving Ambt Delden

Op 2 oktober rond 20.45 uur, werd een 17-jarige jongen uit Bentelo mishandeld bij een poging hem van zijn scooter te beroven op de Veldhuisweg.

De 17-jarige jongen reed op zijn scooter over de Wienebrug toen hij lichtsignalen kreeg van onder aan de brug. In de veronderstelling dat het zijn vrienden waren waarna hij onderweg was, reed hij naar de onderzijde van de brug. Daar werd hij echter opgewacht door drie mannen, waarvan eentje hem de helm van het hoofd trok. Direct hierop werd hij geschopt en geslagen, kennelijk met het oogmerk hem van zijn scooter te beroven. De 17-jarige jongen verdedigde zich, maar kwam toch ten val en werd een aantal keren tegen het hoofd geschopt. Nadat hij kans had gezien één van zijn belagers een schop te geven, maakte het drietal zich uit de voeten.

De 17-jarige liep tengevolge van de mishandeling een aantal stevige kneuzingen op. Hij zal zich onder doktersbehandeling stellen.

Het slachtoffer kon dit signalement geven van zijn belagers: Eerste persoon, man van bijna 2.00 meter lang, lang donkerblond haar, donkere jas en donkere trainingsbroek met witte streep langs de pijpen. Tweede persoon: man van rond de 1.70 meter lang, breed/krachtig postuur, lichtgetinte huidskleur, sprak een buitenlandse taal. Hij had een dun baartje en droeg een oranje muts met klep. Derde persoon: man van ongeveer 1.75 meter lang, blanke huidskleur, droeg een grijze muts met klep.

De politie is op zoek naar getuigen van dit voorval. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Hof van Twente op 0900-8844 of via meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. (2009038723)

Fietser beroofd van fiets en telefoon Zuna

Een 17-jarige fietser werd op 4 oktober rond 04.45 uur van zijn fiets en telefoon beroofd toen hij over de Morsweg reed.

De fietser werd tot stoppen gedwongen door een drietal personen die zijn fiets en telefoon opeisten. De fietser kreeg hierbij klappen met een stok in zijn gezicht. Hierna gaf hij fiets en telefoon af waarna de drie personen zich uit de voeten maakten. De gewaarschuwde politie vond de fiets later terug aan de Kregtenweg. De telefoon werd niet teruggevonden. (2009039030)


Noot voor redacties