Politie Gelderland-Zuid
Inbrekers aangehouden

Nijmegen, 04-10-2009 o In de nacht van zaterdag op zondag hield de politie in een woning in de wijk Nijeveld twee mannen, van 29 en 32 jaar uit Nijmegen, aan. Zij worden ervan verdacht eerder die nacht ingebroken te hebben in een supermarkt in diezelfde wijk.

Rond 04.15 uur kwam bij de politie een melding binnen dat er ingebroken zou worden bij de bewuste supermarkt. Ter plaatse bleek dat een ruit verbrijzeld was. De daders zouden weggereden zijn in een rode auto en de wijk Willemskwartier ingereden zijn. Politieagenten zochten direct de omgeving af. Op de Ds. Ter Haarstaat zagen zij een auto staan die voldeed aan het signalement. De uitlaat van de auto was nog warm.

Op dat moment meldden twee getuigen dat twee mannen zich verdacht hadden opgehouden in de Thijmstraat en vervolgens een woning waren ingelopen. Politieagenten gingen direct aan op het adres. Voor en in de woning werden glasdelen gevonden. In de woning werden de twee mannen aangehouden. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor verhoor.
(10)