NIBRA

Brand Stieltjesstraat, Den Haag

Den Haag 3 oktober 2009
Vanmiddag rond twee uur heeft er korte tijd een felle brand gewoed in een garagebox onder een flat in de Stieltjesstraat in Den Haag.

Bij deze brand trof de brandweer twee gasflessen aan. De omwonenden van de flat hoefden niet ontruimd te worden, er vielen geen gewonden.

Omstreeks twee uur ontving de alarmcentrale van de brandweer een melding van rookontwikkeling in een garagebox onder een flat in de Stieltjesstraat.
Bij het ter plaatse komen van de eerste eenheden was er sprake van een felle brand in een garagebox.
Terwijl de Brandweer de garagebox opende ontdekte men een zuurstof- en een acetyleencilinder die al warm waren geworden door de brand. Vanwege dit gevaar en de controle op eventuele uitbreiding van de brand naar de bovengelegen bergingen heeft de brandweer opgeschaald naar middelbrand.

De beide cilinders zijn gekoeld zodat het gevaar op een explosie geweken was, en de acetyleencilinder is voor verdere koeling door de brandweer tijdelijk in het water van de nabij gelegen laak gehangen. Hierna is deze afgevoerd door een gespecialiseerd bedrijf.

Bij deze brand is het niet nodig geweest om bewoners te ontruimen en er vielen geen gewonden.
De oorzaak van de brand is vooralsnog onbekend, hier wordt verder onderzoek naar gedaan door de technische recherche van de politie.