Politie Utrecht
Persberichten Eemland zuid, 13.15 uur

Utrecht, 04-10-2009

Beroving

AMERSFOORT Een 18-jarige man uit Voorthuizen is zaterdag 3 oktober aangehouden wegens beroving van een 74-jarige vrouw uit Amersfoort. Het slachtoffer stond omstreeks 11.25 uur op de Hof op de markt bij een kraam af te rekenen toen haar portemonnee uit haar handen werd getrokken. De vrouw rende achter de dader aan en riep om hulp. Uiteindelijk kwam de verdachte ten val. Omstanders hielden hem in bedwang tot de politie kwam. Die hield de verdachte aan en nam hem mee naar het bureau.

Getuigen van woninginbraak gezocht

AMERSFOORT De politie zoekt getuigen die iets hebben gezien van een woninginbraak op de Everard Meijsterweg. Zaterdagochtend 3 oktober omstreeks 04.45 uur schrok de bewoonster wakker toen de voordeur openging. Zij knipte het licht aan in haar slaapkamer omdat zij het niet vertrouwde. Daarop hoorde zij de deur weer dichtgaan. Uit het raam zag zij hoe een onbekende jongeman wegfietste in de richting van de Vermeerstraat, om vervolgens linksaf te slaan richting de Arnhemseweg. Het signalement van de man is: blanke man, leeftijd circa 18 jaar, kort, donker gedekt haar. Hij droeg een opvallende witte korte jas. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt eventuele getuigen zicht te melden bij het district Eemland zuid: 0900 88 44. Anoniem bellen kan ook via meld misdaad anoniem: 0800 7000.

Taxichauffeur aangehouden

AMERSFOORT Een 50-jarige taxichauffeur is in de nacht van vrijdag 2 op zaterdag 3 oktober aangehouden wegens geweldpleging tegen een vrouwelijke klant.

Omstreeks 04.30 uur kreeg de politie een melding dat op de Trekvogelweg een vrouw in een taxi werd gesleurd. Agenten troffen de taxi aan op de Kamp. De chauffeur verklaarde dat hij ruzie had gehad met drie vrouwen over de betaling. Dit was uitgelopen op een handgemeen, waarbij de man een kras in zijn nek had opgelopen. Agenten troffen even later de drie vrouwen aan. Zij bevestigden het verhaal over het conflict. Volgens de vrouwen was een van hen, een 28-jarige vrouw uit Huizen, door de chauffeur uit de auto getrokken. Vervolgens zou de man zijn weggereden, terwijl zij nog met een been in de auto hing. Daardoor zou zij over de grond zijn gesleept. De vrouwen hadden geen zichtbaar letsel. De chauffeur werd aangehouden. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Meerdere autos vernield

AMERSFOORT In de nacht van vrijdag 2 op zaterdag 3 oktober kreeg de politie omstreeks 01.00 uur een melding dat meerdere autos op het parkeerterrein van de dierentuin waren vernield. Agenten gingen poolshoogte nemen en troffen zes autos met schade aan. In enkele gevallen waren ook goederen uit de auto gestolen. De politie verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen via 0900 88 44. Anoniem melden kan via M, meld misdaad anoniem: 0800 7000.

Beroving met hockeystick

AMERSFOORT Vrijdagavond 2 oktober zijn drie personen lastig gevallen door drie jongens, van wie een met een hockeystick. Een slachtoffer, een 16-jarig meisje uit Amersfoort, werd op de Nederhorst door hen beroofd van haar fiets. Dat gebeurde omstreeks 23.10 uur.

Rond diezelfde tijd werd een 17-jarige meisje uit Amersfoort op het Enkeerpad belaagd. Zij kreeg een harde klap met de hockeystick op haar arm, maar wist te ontkomen door hard weg te fietsen.

Eerder op de avond, omstreeks 22.40 uur, bleek een 27-jarige Amersfoorter te maken te hebben gehad met vermoedelijk hetzelfde drietal. Hij fietste op de Hoolesteeg toen hij drie jongens zag lopen. Een jongen met een hockeystick belette hem de doorgang en dwong hem tot stoppen. Vervolgens bedacht de jongen zich en liet de fietser zijn weg vervolgen.

Het signalement van de jongens luidt: circa 15 tot 18 jaar oud. In elk geval een jongen droeg een grijze sweater met capuchon, een donkerblauwe spijkerbroek en sneakers. Hij heeft donkerblond halflang haar. Mogelijk droeg een tweede jongen eveneens een grijze trui met capuchon.

De politie is een onderzoek gestart en roept eventuele getuigen op zich te melden bij de politie van het district Eemland zuid: 0900 88 44. Met name een man en vrouw die kort voor de beroving op de Nederhorst liepen in de richting van de Schothorsterlaan wordt verzocht zich te melden omdat zij mogelijk iets hebben gezien. Anoniem melden kan ook, via meld misdaad anoniem: 0800 7000. Ook verzoekt de politie eventuele andere slachtoffers om zich te melden.

Oplichting door pakketbezorger

AMERSFOORT Een bejaarde bewoonster van het Egelpad heeft aangifte gedaan van oplichting door een pakketbezorger. Donderdag 1 oktober omstreeks 13.15 uur belde een man aan die zich voordeed als medewerker van een pakketbezorgingsbedrijf. Hij had een echt lijkend uniform aan. De man bood een niet besteld pakketje aan en zei dat de vrouw daarvoor een bedrag van 0,99 euro moest betalen. Dit mocht niet contant, maar moest via een mobiel pinapparaat. Toen het pinnen na meerdere pogingen niet was gelukt, verdween de man met het pakket. Later ontdekte het slachtoffer dat geld van haar rekening was opgenomen.

Het signalement van de bezorger is: een lichtgetinte man van 23 tot 27 jaar oud, met een lengte circa 1.65 meter en een ietwat gezet postuur. Hij heeft zwart kort gemillimeterd haar en een verzorgd uiterlijk. De politie verzoekt getuigen van dit voorval en eventuele andere slachtoffers van deze babbeltruc zich te melden bij de politie van het district Eemland zuid: 0900 88 44.

Waarschuwing: niet betalen voor onbekende pakketjes

Bij de politie zijn de afgelopen weken meerdere aangiften ontvangen van inwoners van de stad Utrecht die op soortgelijke wijze zijn opgelicht door pakketbezorgers. Vooral oudere bewoners werden hiervan het slachtoffer.

De Politie Utrecht waarschuwt mensen om geen pakketjes die niet besteld zijn aan te nemen en af te rekenen. Wordt u zon pakket aangeboden, bel dan zo snel mogelijk 1-1-2. De politie onderzoekt alle aangiften.

Geen parkeerschijf

WOUDENBERG De politie heeft vrijdagmiddag in Woudenberg gecontroleerd op naleving van de blauwe zone. Tussen 15.00 en 16.30 uur troffen de agenten op de Dorpsstraat, Kostverloren, s Schilt en de Voorstraat 40 autos aan zonder parkeerschijf achter de voorruit. De eigenaren krijgen een bekeuring van 60 euro.

Fietsster aangereden

AMERSFOORT Een 49-jarige fietsster is vrijdag gewond geraakt bij een aanrijding met een auto, bestuurd door een 48-jarige plaatsgenote. De automobiliste reed over de Sem Dresdenstraat. Op de kruising wilde zij rechtsaf de Hogeweg op rijden. Daarbij zag zij de fietsster over het hoofd. Deze werd met beenletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt proces-verbaal op.

Aanrijding met letsel

AMERSFOORT Op de kruising van de Zielhorsterweg met de Sonnetweg vond in de nacht van zaterdag 3 op zondag 4 oktober een aanrijding plaats tussen twee personenautos. Een 20-jarige automobilist uit Woudenberg verleende geen voorrang aan een 61-jarige bestuurster uit Amersfoort. Een 31-jarige man uit Amersfoort die bij de Woudenberger in de auto zat, raakte gewond. Hij is met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Tegen de Woudenberger wordt proces-verbaal opgemaakt.

Fietser onder invloed

WOUDENBERG Een 16-jarige fietser uit Scherpenzeel is in de nacht van zaterdag 3 op zondag 4 oktober aangehouden wegens rijden onder invloed. Omstreeks 02.00 uur viel de jongen op de Vlieterweg met zijn fiets tegen een politieauto. Agenten constateerden dat hij naar alcohol rook en lieten hem blazen. Hij bleek te veel op te hebben en moest op het bureau een ademanalyse afleggen. De uitslag bedroeg 745 ug/l. Tegen de jongen wordt proces-verbaal opgemaakt.