Politie Gelderland-Zuid

Huiselijk geweld en vernieling

Nijmegen, 04-10-2009 o Zaterdagavond werd in Nijmegen een 22-jarige man uit deze plaats aangehouden voor huiselijk geweld en vernieling.

Eerder die avond kreeg de politie een melding binnen van een ruzie in een woning in de wijk Nijeveld. Politieagenten gingen er direct naartoe en zagen dat de ruiten van de voordeur vernield waren. Op de grond lag bloed. Ook in de woning troffen zij een bloedspoor aan. In de woning spraken zij met de 47-jarige bewoonster en diens 45-jarige vriend. Hieruit werd duidelijk dat er een conflict was ontstaan met de zoon des huizes. De jongeman zou de 45-jarige mishandeld hebben, waarop zijn moeder hem de woning had uitgezet. Hierop zou hij zijn moeder geslagen hebben en vernielde hij de ruiten van de voordeur. Daarna ging hij ervandoor.

De politieagenten zochten telefonisch contact met de 22-jarige. Hij bleek zich gemeld te hebben bij de Eerst Hulp. Politieagenten konden de jongeman daar aanhouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau. Hij zit nog vast en wordt verhoord. (10)