Politie Utrecht
Persberichten Lekstroom, 13.25 uur

Utrecht, 04-10-2009

Politie zoekt getuigen van winkeldiefstal

NIEUWEGEIN- Twee winkeldievegges hebben vrijdagmorgen 2 oktober voor bijna 300 euro spullen gestolen uit een winkel voor paardrijdartikelen aan de Laaggraven.

Omstreeks 11.00 uur kreeg de politie een melding dat een winkeldiefstal had plaatsgevonden in een paardrijdwinkel. Op camerabeelden is vastgelegd dat twee vrouwen goederen hebben meegenomen zonder deze te betalen.

De politie is op zoek naar getuigen. Het signalement van de twee vrouwen luidt:

Vrouw 1:


-leeftijd tussen de 25 en 30 jaar


-ongeveer 1.70 m lang


-normaal postuur


-blanke huidskleur


-blond halflang haar in een staart met rood elastiekje


-zwarte broek, met daar overheen grijze laarzen


-donkere halflange jas met bontkraag


-grijs truitje


-ze had een wit/grijze tas van het merk Le Coq Sportif.

Vrouw 2:


-leeftijd tussen de 25 en 30 jaar


-ongeveer 1.75 lang


-normaal postuur


-blanke huidskleur


-blond haar in een staart met zwart elastiekje


-spijkerbroek met daaronder witte, open schoenen


-zwart McGregor truitje met daaronder een witte blouse

Heeft u iets gezien? Neem dan contact op met de politie van district Lekstroom via 0900-8844 of via meld misdaad anoniem op 0800-7000.

Vijf jongeren aangehouden voor woninginbraak

IJSSELSTEIN- Vijf jongeren uit IJsselstein, in de leeftijd van 14-15 jaar, zijn zaterdagavond 3 oktober aangehouden voor een woninginbraak.

Omstreeks 21.00 uur kreeg de politie een melding dat een bewoner in de Mackaystraat twee inbrekers overlopen had die buit hadden meegenomen. Hij rende achter een van de twee jongens aan. Twee meisjes, beiden 15 jaar, stonden de inbrekers met scooters op te wachten. Ter plaatse gekomen agenten hielden de twee meisjes aan. Een 14-jarige jongen werd later op de avond aangehouden. Na verhoor bleek een derde meisje van 14 jaar ook nog wat met de zaak te maken te hebben. Zij werd in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden. Een andere 14-jarige jongen werd zondagmorgen aangehouden. De politie heeft de zaak in onderzoek en sluit nog meer aanhoudingen niet uit. De ouders van de jongeren zijn in kennis gesteld.

Politie zoekt getuigen van vernielingen

NIEUWEGEIN- Op zaterdagavond 3 oktober zijn ruiten van verschillende woningen ingegooid.

Omstreeks 23.45 uur kreeg de politie een melding van ingegooide ruiten aan de Melissegaarde. Van de woning waren twee ruiten met sierkeien ingegooid. Van woningen aan de Lauriergaarde en de Hagedisweide bleken ook ruiten te zijn ingegooid. Een zoektocht in de omgeving leverde niets op.

De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u iets gezien of gehoord? Neem dan contact op met de politie van district Lekstroom via 0900-8844 of via meld misdaad anoniem op 0800-7000.

Verkeersongeval

BARONIEWEG- Een 16-jarige bromfietsster is vrijdagmiddag 2 oktober gewond geraakt tijdens een verkeersongeval.

Omstreeks 16.00 uur kreeg de politie een melding van een verkeersongeval op de kruising Baronieweg/Willem van Oranjeplein.

Een 16-jarig meisje uit IJsselstein reed op haar bromfiets het Willem van Oranjeplein op, gaande in de richting van de Hoge Biezendijk. Op de Baronieweg stond verkeer in de file waardoor een auto haar de doorgang belemmerde. Het meisje wilde door het verkeer heen oversteken, maar moest hard op de rem toen een auto stopte. Daardoor viel ze tegen de achterkant van een auto met daarin een 62-jarige man uit Oosterhout. Het meisje werd met onbekend letsel door ambulancepersoneel naar het ziekenhuis gebracht.