Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom, 04-10-2009

Twee gewonden na steekincident Roosendaal

ROOSENDAAL: Twee mannen zijn gewond geraakt bij een steekincident in Roosendaal. Het geweld vond plaats in de nacht van zaterdag 3 oktober op zondag 4 oktober 2009.

Omstreeks 02.55 uur kwam het bericht bij de gemeenschappelijke meldkamer binnen dat er op de Markt een gewonde man zou liggen. Hij zou door messteken verwond zijn. Het bleek om een 24-jarige man te gaan, die in Roosendaal verblijft. Hij was zwaar gewond. Bij hem was een 24-jarige vriend, die eveneens gewond (licht) was. Het slachtoffer is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Inmiddels is duidelijk dat het misdrijf plaatsvond bij de fietstunnel onder spoorweg door, gelegen tussen De Kade en De Markt. Daarna zijn de twee slachtoffers richting de Markt gestrompeld, waar zij hulp kregen van personeel van een horecagelegenheid. Het is nog onduidelijk wie er voor het steekincident verantwoordelijk is.
De districtsrecherche van de Bergen op Zoom heeft de zaak in
onderzoek. Eventuele getuigen worden opgeroepen om zich via 0900 88 44 te melden. Meldingen kunnen ook anoniem worden doorgegeven via Meld Misdaad Anoniem (0800 7000).

Politie arresteert jeugdige hennepdieven

HOOGERHEIDE: Zaterdagmiddag 3 oktober werd omstreeks 15.30 uur een woninginbraak gemeld aan de Gravesandestraat. Volgens de melding zouden nog inbrekers in het huis aanwezig zijn. Samen met de
Koninklijke Marechaussee (die toevallig in de buurt was) gingen politieagenten ter plaatse. Twee daders vluchtten op dat moment de woning uit. Zij werden op heterdaad ingerekend. Het ging om een 15-jarige jongen uit Roosendaal en een 13-jarige jongen uit Essen. Bij controle van de bewuste woning bleek al snel waar het de daders om te doen was. In twee slaapkamers van de woning waren hennepkwekerijen ingericht. Er lagen drie vuilniszakken met uitgetrokken hennepplanten. Het opgepakte duo is in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld en ingesloten.

In overleg met de Officier van Justitie heeft de politie de plantage laten ontmantelen door een gespecialiseerd ruimingsbedrijf. Daarbij zijn het kweekmateriaal en de planten in beslag genomen zijn. De planten zijn voor de bewijsvoering bemonsterd. Vervolgens zijn al deze goederen vernietigd. Onderzocht wordt wie de wietplantage
exploiteerde.

Schoorsteenbrand in Klundert

KLUNDERT: In de nacht van zaterdag 3 oktober op zondag 4 oktober 2009 ontstond er brand in een woning aan de Ambachtsherenweg in Klundert. Het vuur werd om 01.15 uur ontdekt.
Het ging om een hoekhuis van vijf rijtjeshuizen. De brand was ontstaan in de schoorsteen en vervolgens overgeslagen naar het dak. Naast de schoorsteen was een gat in het dak ontstaan van ca. 1,5 x 2.0 m groot, waardoor korte tijd de vlammen naar buiten sloegen.
De brandweer heeft het vuur geblust en met een hoogwerker een
nacontrole uitgevoerd. Tijdens de bluswerkzaamheden moesten de bewoners en direct aangrenzende buren hun huizen verlaten. De bewoners hadden na de zomer voor het eerst de kachel weer gebruikt.
Vermoedelijk is een kachelpijp oververhit geraakt. Zowel de
Woningstichting, als Salvage is in kennis gesteld voor de opvang van de gedupeerden.

Auteur: Jeroen Steenmeijer