Politie Noord- en Oost Gelderland


Zelhem - Inbraak in woning

Zaterdagavond 3 oktober is er ingebroken in een woning aan de Zevenweg in Zelhem. Er is onder andere een laptop en enkele sieraden gestolen.


De inbraak heeft plaatsgevonden tussen 17.45 en 22.00 uur. Men is binnengekomen door een raam te forceren. De politie heeft de inbraak in onderzoek en is op zoek naar getuigen of tips. Men kan hiervoor bellen met 0900-8844, of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Gendringen - Rijbewijs ingevorderd                        

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 4 oktober een man uit de gemeente Doetinchem aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.


Rond 01.55 kwam bij de politie de melding binnen dat er een aanrijding had plaatsgevonden op de Wiekenseweg in Gendringen. Agenten troffen daar de bestuurder naast zijn auto aan. Een blaastest op straat gaf aan dat de man onder invloed was. De man werd meegenomen naar het politiebureau waar hij een promillage van 2,88 blies. Ter observatie is de man naar het ziekenhuis gebracht. Het rijbewijs van de man is direct ingevorderd en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Winterswijk - Man aangehouden op verdenking van heling    

De politie heeft zaterdagmiddag 3 oktober in Winterswijk een 57-jarige man uit Deventer aangehouden op verdenking van heling.


Rond 13.15 uur signaleerde de politie de 57-jarige man in het centrum van Winterswijk. De man stond bij zijn auto en gedroeg zich verdacht. De politie sprak de man aan en verrichtte onderzoek in de auto. Daar trof de politie diverse kledingstukken en schoenen aan. Deze spullen zijn door de politie in beslag genomen. De man is aangehouden op verdenking van heling en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Neede - Meldingen verdachte personen                      

De politie heeft meldingen ontvangen over twee vrouwen die zich verdacht gedragen in de omgeving van de bejaardenwoningen op de Es en de Valkhof in Neede.


Op de Valkhof begaven de twee vrouwen zich op een pad achter een aantal woningen. Ook is gezien dat ze bij een woning naar binnen gluurden. Volgens getuigen gaat het om twee vrouwen van 40/45 jaar met beide lang en geverfd haar en een zigeunerachtig uiterlijk.


De politie heeft bij controle gemerkt dat veel mensen hun achterdeuren gewoon open laten, ook als de bewoner(s) bijvoorbeeld in de voortuin aan het werk zijn. Een insluiping aan de achterzijde van een woning is dan soms zo gepleegd.


Daarom adviseert de politie om ramen en deuren goed af te sluiten als men langere tijd op een bovenverdieping of buiten bezig is. De politie vraagt alert te zijn op mensen die zich verdacht gedragen. Bel bij verdachte zaken direct de politie via 0900-8844.



---- --