Politie Noord- en Oost Gelderland

Nunspeet - A28 tijdelijk afgesloten wegens ongeval        
                                                          

Zaterdagavond 3 oktober is de A28 tijdelijk afgesloten geweest vanwege een ongeval waarbij één auto betrokken was. Een 56-jarige automobilist uit Heemstede raakte hierbij gewond.


De 56-jarige man reed rond 20.00 uur op de A28 in de richting van Zwolle ter hoogte van Nunspeet. Zijn auto raakte om nog onbekende reden de middenvangrail en kwam dwars op de snelweg tot stilstand. Een oplettende vrachtwagenchauffeur minderde vaart en heeft zijn vrachtwagen tot stilstand gezet om het aanrijdende verkeer te blokkeren. De automobilist is met behulp van de brandweer uit zijn auto gehaald en naar het ziekenhuis overgebracht. De A28 is tijdelijk afgesloten geweest, het verkeer werd plaatselijk omgeleid. Iets na 21.00 uur was de weg weer vrijgegeven.

Ermelo - Rijbewijs ingevorderd                            

De politie heeft in de zaterdag 3 oktober rond 19.30 uur een 25-jarige automobilist uit Elspeet in Ermelo aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.


De man wilde op de Jonkheer Doctor C.J. Sandbergweg uitwijken voor een tegemoetkomende auto, waardoor hij met de auto in de berm belandde. Een blaastest op straat gaf aan dat de man onder invloed was. De man werd meegenomen naar het politiebureau waar hij een promillage van 1,75 blies. Er is een rijverbod van negen uur opgelegd en zijn rijbewijs is direct ingevorderd. Tegen de automobilist wordt een proces-verbaal opgemaakt.



---- --