Politie Utrecht
Persberichten Rijn & Venen, 13.35 uur

Utrecht, 04-10-2009

Vernieling en mishandeling

MONTFOORT Op de Hoogstraat vond zaterdagmiddag een vechtpartij plaats. Daarbij werd een 24-jarige man uit Montfoort geslagen met een knuppel. Ook werd tegen een auto geslagen. Omstreeks 15.40 uur kwam een melding binnen bij de politie dat er werd gevochten met een knuppel. Toen de agenten arriveerden was de vechtpartij over. De verdachte was er vandoor gegaan. De agenten hebben nog gezocht, maar de man niet meer aangetroffen. Het gaat om een blanke man met zeer kort haar. Hij droeg een rode overall. De politie stelt een onderzoek in. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie van het district Rijn & Venen via 0900 88 44.

Rijden onder invloed

WILNIS Een 34-jarige automobilist uit Wilnis is in de nacht van zaterdag 3 op zondag 4 oktober betrapt op rijden onder invloed. Omstreeks 03.30 uur zagen agenten de man rijden op de Ir. Enschedeweg. Ze wilden hem waarschuwen dat zijn rechterachterlicht het niet deed, maar de man reageerde niet op het stopteken. Ook reed hij slingerend. De blaastest wees uit dat hij te veel had gedronken. Daarop werd de man aangehouden. De ademanalyse op het bureau gaf als uitslag 605 ug/l. De man moest zijn rijbewijs inleveren. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Autobrand

MAARSSEN In de nacht van vrijdag 2 op zaterdag 3 oktober is voor een woning in Duivenkamp een bestelauto uitgebrand. De eigenaren blusten de brand zelf met een tuinslang, waarna de brandweer het afmaakte. Er is geen sprake van brandstichting

Alcoholcontrole

KAMERIK/BREUKELEN In de nacht van vrijdag 2 op zaterdag 3 oktober is tussen 21.00 en 04.30 uur op twee locaties een alcoholcontrole gehouden. Op de Ir. Enschedeweg in Kamerik werden 425 blaastesten afgenomen. Vier bestuurders hadden te veel gedronken. De hoogste uitslag bedroeg 375 ug/l. Op de rotonde Straatweg/Brugoprit in Breukelen moesten 96 bestuurders blazen. Vier van hen hadden te veel op. De hoogste score bedroeg hier 595 ug/l, en deze bestuurder moest zijn rijbewijs inleveren.