Politie Midden- en West Brabant
Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 04-10-2009

Vier arrestaties na ordeverstoring in Werkendam

WERKENDAM: De politie moest zondag 4 oktober 2009 om 01.45 uur in actie komen bij een ruzie in een horecagelegenheid aan de Hoogstraat in Werkendam. Een aanwezige klant (20) was de toegang ontzegd en weigerde om weg te gaan. Toen de agenten arriveerden, begon hij de uitbater te beledigen en te bedreigen. De agenten kregen hem naar buiten, maar hij weigerde te vertrekken uit de directe omgeving. Na circa acht vorderingen was de maat vol en werden de 20-jarige
Werkendammer en zijn 29-jarige bemoeizuchtige vriend (ook uit
Werkendam) gearresteerd.

Vervolgens werd nog twee personen opgepakt. Naar aanleiding van het voorval misdroegen zij zich richting de politie. Er was sprake van beledigingen en verstoring van de openbare orde. Ook deze twee inwoners van Werkendam (21 en 30 jaar) kregen in het politiebureau een proces-verbaal. De vier verdachten mogen zich binnenkort bij de rechter verantwoorden voor hun recalcitrante gedrag.

Drie woninginbraken in Terheijden

TERHEIJDEN: In de nacht van zaterdag 3 oktober op zondag 4 oktober is er ingebroken in drie woningen in Terheijden.

Tussen zaterdagmiddag 16.30 uur zondagmorgen 09.00 uur werd de keukendeur van een woning annex kantoor opgebroken aan De Bergen. Het gehele kantoorgedeelte werd doorzocht. Voor zover bekend is er niets gestolen.
Vanuit een woning aan de Hulsdonk verdween een laptop en een mobiele telefoon. De dader kwam binnen tussen 05.00 uur en 07.00 uur door de achterdeur te forceren.
Rond 05.10 uur kwam de melding binnen van een woninginbraak aan de Lageweg. Het is nog niet duidelijk wat hier exact ontvreemd is.

De politie nam in alle gevallen een aangifte op. Daar waar dadersporen zijn achtergebleven zal de technische recherche een sporenonderzoek instellen. Op alle locaties volgt ook nog een buurtonderzoek.

Scooterrijder botst achterop stilstaande auto

SLEEUWIJK: Een 17-jarige scooterrijder uit Sleeuwijk is gewond bij een verkeersongeval in zijn woonplaats. Hij botste zaterdagmiddag 3 oktober achter op een stilstaande auto. De 75-jarige automobilist uit Gorinchem stond met haar auto stil op de Rijksstraatweg om linksaf de Eikenlaan op te gaan. Zij stond stil om het tegemoetkomende verkeer voor te laten gaan. De scooterrijder reed ook over de Rijksstraatweg en wilde daar rechtdoor. Hij had echter niet in de gaten dat zijn voorgangster stilstond op de rijbaan en botste tegen de
rechterachterzijde. Hij sloeg vervolgens over de kop en kwam op het wegdek terecht. Hij is vervolgens per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Hij had verwondingen aan zijn schouder en benen. De exacte aard en omvang van zijn letsel zijn niet bekend. Het slachtoffer was wel goed aanspreekbaar toen hij de ambulance inging.

Auteur: Jeroen Steenmeijer