Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 04-10-2009

Vrouw opgepakt na mishandeling ex-vriend

TILBURG: De politie heeft een 26-jarige vrouw opgepakt nadat ze haar ex-vriend te lijf was gegaan met een mes. De man liep een snijwond op zijn hoofd en is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Het geweld vond plaats in de nacht van zaterdag 3 oktober op zondag 4 oktober, kort na middernacht. De vrouw was naar de woning van haar ex-vriend gekomen aan de Statenlaan. Ze wilden samen een ruzie uit praten. Dat lukte niet. De zaak escaleerde, waarbij de vrouw naar een keukenmes greep. De 34-jarige man raakte daardoor gewond aan zijn hoofd. Zijn verwonding moest gehecht worden in het ziekenhuis. De 26-jarige vrouw is door de politie gearresteerd en in verzekering gesteld. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie arresteert tasjesdief

TILBURG: Een 70-jarige vrouw uit Oisterwijk werd zaterdagmiddag 3 oktober slachtoffer van straatroof. De vrouw parkeerde rond 16.30 uur haar auto in de Van Breestraat. Toen ze de straat overstak kwam er een onbekende man op de fiets voorbij. De passant greep naar haar handtas. Het slachtoffer moest moeite doen om niet ten val te komen en
noodgedwongen haar tas loslaten. De dader ging er met de tas vandoor. De politie ging op basis van het signalement meteen op zoek en arresteerde een half uur later een verdachte. De 30-jarige man fietste door de wijk en voldeed qua signalement en kleding volledig aan de beschrijving van de dader. Toen de agenten hem aanspraken, ging hij er vandoor. Na een korte sprint werd hij alsnog ingerekend. De geroofde tas is op dit moment nog spoorloos. De verdachte zit gedurende het verdere onderzoek vast.

Brand via brievenbus aangestoken

TILBURG: In de nacht van zaterdag 3 oktober op zondag 4 oktober 2009 ontstond er brand in een woning aan de Boekweitstraat in Tilburg. Het vuur werd om 02.30 uur ontdekt door de bewoonster. Zij lag op dat moment te slapen. Op een gegeven moment is zij wakker geworden en zag dat er iets brandde bij de voordeur. Nog voordat de brandweer ter plaatse was, was het vuur al geblust door omstanders. De politie gaat er vanuit dat er sprake is van brandstichting. Waarschijnlijk is er iets brandends door de brievenbus gegooid, waardoor de gordijnen bij de voordeur vlam vatten. De 21-jarige bewoonster is vanwege het inademen van rook door het ambulancepersoneel meegenomen naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt de zaak.

Politie arresteert agressieve veroorzaker van ongeval

OISTERWIJK: Een motoragent kwam toevallig uitrijden bij een
mishandeling in Oisterwijk. Dat gebeurde zaterdagavond 3 oktober 2009 om 23.45 uur. Een 44-jariger Oisterwijker fietste rond dat tijdstip samen met zijn 41-jarige vriendin huiswaarts. Ze fietsten over het Stroomdalpad te Oisterwijk, komende uit de richting Balbian
Versterlaan en gaande in de richting Burgemeester Verwielstraat. Onverwacht werd ze aangereden door een dronken tegenligger, die eveneens op de fiets was. Alle drie de betrokken kwamen te val. Toen het stel om excuses vroeg, werd de veroorzaker agressief. Ze moesten vuistslagen en schoppen incasseren. De 41-jarige vrouw raakte daardoor even buiten kennis en liep een blauw oog op. Van de 44-jarige man blijkt zijn neus gebroken. De verdachte werd door de motoragent meteen gearresteerd. De 32-jarige man is ingesloten en in verzekering gesteld. Hij heeft geen vaste woon- of verblijfplaats in Nederland. De verdachte wordt met behulp van een tolk verhoord omdat hij van Ierse afkomst is en geen Nederlands spreekt.

Rustige horecanacht in Tilburg

TILBURG: De politie hield toezicht in de horecanacht van zaterdag 3 oktober op zondag 4 oktober 2009. Er hing een rustige, goede sfeer en er was weinig uitgaanspubliek op de been, aldus de dienstdoende agenten. De politie was met geüniformeerde agenten en bikers in het Tilburgse centrum aanwezig om het uitgaansleven in goede banden te leiden. Ook werd er toezicht gehouden door middel van cameratoezicht.

De politie verrichtte drie arrestaties. Het ging in twee gevallen om mishandelingen die in horecagelegenheden plaatsvonden. Eén van de verdachten was zo dronken dat hij tijdens het verhoor in slaap viel en niet meer wakker te krijgen was. De 27-jarige inwoner van
Sprang-Capelle komt in aanmerking voor het project "Weekendje Weg" en is in het belang van het verdere onderzoek in verzekering gesteld. Omstreeks 03.35 uur werd een 21-jarige Oisterwijker aangehouden Hij bloedde hevig en was woedend. Het bleek dat zijn vriendin de verkering had uitgemaakt. Uit boosheid/frustratie vernielde hij met zijn hoofd en vuisten een gepantserde ruit van het café. Na medische behandeling in het ziekenhuis is er in het politiebureau proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Auteur: Jeroen Steenmeijer