Politie Gelderland-Zuid
Bestuurders betrapt op alcohol

Nijmegen, 04-10-2009 o Zaterdagavond en nacht werden in de regio weer verschillende bestuurders gecontroleerd op alcohol. In Nijmegen moesten drie bestuurders hun rijbewijs inleveren.

Rond middernacht hielden politieagenten op de Waalkade een 37-jarige automobilist uit Druten aan voor het rijden onder invloed. De 37-jarige was eerder die avond aangehouden voor openbaar dronkenschap. Hij had toen een rijverbod gekregen. Later zagen de agenten de Drutenaar in zijn auto zitten, waarop zij hem een waarschuwing gaven dat hij niet mocht rijden omdat hij een rijverbod had. Een half uur later zagen de agenten de man toch rijden. Hierop werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De man blies 1070 ugl. Zijn rijbewijs werd direct ingevorderd. Proces-verbaal voor het rijden onder invloed en rijden tijdens een rijverbod is opgemaakt.

Hertogstraat

In de nacht van zaterdag op zondag meldde een getuige dat in de Hertogstraat een auto zou rijden waarvan de bestuurder vermoedelijk gedronken had. Politieagenten gingen er direct naartoe en lieten de 31-jarige automobilist stoppen voor een blaastest. Deze gaf een F-indicatie aan, wat betekent dat de man vermoedelijk fors teveel gedronken had. Op de ademanalyse blies de 31-jarige 620 ugl. Ook zijn rijbewijs werd ingevorderd. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 7 uur.

Stieltjesstraat

Rond 02.45 uur controleerden agenten een automobilist op de Stieltjesstraat. Hij viel op vanwege zijn rijgedrag. De 31-jarige automobilist uit Arnhem rook sterk naar alcohol, waarop de agenten besloten om een blaastest af te nemen. Op dat moment begon een bijrijdster, van 35 jaar uit Arnhem, zich met de situatie te bemoeien. De agenten verzochten de vrouw meerdere malen om weg te gaan. De vrouw deed erg opgefokt. Een andere politie-eenheid kwam ter plaatse om te ondersteunen. Omdat de blaastest aangaf dat de 31-jarige vermoedelijk gedronken had, werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. Op dat moment begon de vrouw zich er weer mee te bemoeien en deed erg agressief richting de agenten. Hierop werd ook zij aangehouden.

De 31-jarige bleek op het politiebureau ruim drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken te hebben. Wat invordering van het rijbewijs betekent. Hij kreeg een rijverbod van 8 uur. De vrouw heeft een verklaring afgelegd op het politiebureau. Tegen beiden is proces-verbaal opgemaakt.

(10)