Politie Gelderland-Zuid

Ruim 800 blaastesten bij alcoholcontrole

Nijmegen, 04-10-2009 o In kader van het regionale verkeershandhavingsproject Blik op Veilig werd in de nacht van zaterdag op zondag door het team Verkeershandhaving een alcoholcontrole gehouden op de Wijchenseweg in Nijmegen. In totaal werkten 854 bestuurders mee aan blaastest.

Na controle bleken 10 bestuurders teveel gedronken te hebben. Het hoogst gemeten alcoholpercentage bedroeg 650 ugl. De 42-jarige automobilist uit Uden blies daarmee over de grens (570 ugl) en moest zijn rijbewijs inleveren. Omdat hij deze niet bij zich had, werd zijn auto in beslaggenomen. Tegen alle bestuurders is proces-verbaal opgemaakt.

Achtervolging

Eén bestuurder ging er met hoge snelheid vandoor toen de blaastest aangaf dat hij vermoedelijk teveel gedronken had. Een motoragent zette direct de achtervolging over de A73 in de richting van Venlo in. De bestuurder pleegde meerdere verkeersovertredingen en nam vervolgens de afslag Dukenburg. In Nederasselt raakte de motoragent de auto kwijt. Deze werd later teruggevonden in de Jac. Thijssenstraat in diezelfde plaats. De auto is in beslaggenomen. De politie onderzoekt deze zaak verder.

(10)