Airport Weeze


Go East naar Polen: Met Ryanair nu vliegensvlug naar Gdansk (Bron: Ryanair)

Nu vier bestemmingen in Polen

Dublin / Düsseldorf (Weeze)*, 06 augustus 2009: de brug tussen oost en west is nu duidelijk geslagen. Vanaf 4 oktober gaat de 4de Polen-verbinding vanaf Düsseldorf (Weeze)* met Europas populairste Low Fares Airline van start. Aanvankelijk word twee keer per week, op woensdag en vrijdag, naar de voormalige Hanzestad gevlogen. Met ingang van de winterdienstregeling op 27 oktober wordt Gdansk zelfs drie keer per week (dan dinsdags, donderdags en zaterdags) aangevlogen. Boekingen zijn vanaf morgen, vrijdag, 7 augustus mogelijk.

Gdansk is één van oudste handels en industriesteden aan de oostkust, en ligt vijf kilometer boven de Weichsel-monding in de bocht van Gdansk. Het belang van Gdansk ontstond onder andere door haar beschermde handelspositie als riviermondinghaven.

Naar aanleiding van deze routeaankondiging bieden wij voor deze nieuwe Polen-bestemming op www.ryanair.com al tickets vanaf 10 Euro** per enkele reis inclusief alle passagier gerelateerde belastingen en kosten aan. Deze aanbieding is geldig tijdens de gehele winterdienstregeling tot eind maart 2010 en is tot aanstaande donderdag, 13 augustus 2009 te boeken. Individuele wensen zoals in te checken bagage of priority boarding kunnen tegen kosten extra geboekt worden.

Maar ook de overige aanbiedingen zijn aantrekkelijk: bij tarieven vanaf één Euro** inclusief belastingen en kosten zal hoogstwaarschijnlijk de een of ander overleggen om op de website www.ryanair.com een kijkje te nemen om een kort reisje naar Polen te boeken. Uiteindelijk hebben ook de overige drie vanaf Weeze aangevlogen Poolse bestemmingen hun charme:

Bydgoszcz is de hoofdstad van Woiwodschaft Kujawien-Pommern. Door de vele vaarwegen werd het in het verleden ook wel klein Berlijn genoemd, en is één van de muziekcentra van Polen en heeft het enige Operafestival. Wroclaw is de hoofdstad van Neder-Silezië. Aan de voet van het Sudeten-gebergte aan de Oder gelegen, en gebouwd tussen talrijke zijrivieren en kanalen, ligt het Venetië van Polen op 12 Eilanden en heeft 112 bruggen. Krakau, met de op één na oudste universiteit in Midden-Europa, ligt aan de Weichsel in Zuid-Polen, ongeveer 250 kilometer zuidelijk van de hoofdstad Warschau. Tot 1596 was het de officiële regeringszetel, en tot vandaag is de tweedgrootste stad van Polen voor velen stiekem de hoofdstad van het land.

Ryanair, Europas führende Niedrigpreisfluggesellschaft, bedient derzeit weit über 850 Strecken in 26 Ländern und fliegt dabei 146 verschiedene Flughäfen an. Der Preiswertanbieter verfügt aktuell über 33 europäische Basen und wird Ende Juli 2009 eine Flotte von 199 Boeing 737-800NG unterhalten, hinzu kommen 113 Festbestellungen für weitere Maschinen, die in den kommenden drei Jahren ausgeliefert werden sollen. Ryanair beschäftigt zur Zeit über 6.000 Angestellte und plant, im Jahr 2009 bis zu 67 Millionen Passagiere zu transportieren.


* gelegen aan de A 57 op een afstand van ca. 70 km van Düsseldorf City

** inclusief alle passagier gerelateerde belastingen en kosten, maar zonder individuele wensen zoals in te checken bagage of priority boarding