Landschap Noord-Holland

Persbericht

Heiloo, 28 september 2009

Maffe muizen dierendag in Bezoekerscentrum Ilperveld Leuk voor groot en klein!

Op dierendag, zondag 4 oktober, nodigen wij u uit om met onze gids de natuur in te gaan. Er is een leuk programma, geschikt voor groot en klein.

We ontvangen u in ons bezoekerscentrum gelegen aan de Kanaaldijk 32a in Landsmeer. Dat ligt amper 7 kilometer van Amsterdam-Centraal station. Om 13.30 uur starten we met een korte presentatie over de dieren die in natuurgebied Ilperveld te vinden zijn, zoals hermelijn, wezel en noordse woelmuis. Heel bijzonder is de dwergmuis die zo klein is dat hij het presteert om van rietstengel naar rietstengel te springen! Daarna pakken we bij geschikt weer de excursieboot voor een korte tocht en stappen we uit op een spannend stukje trilveen, waar de grond onder je voeten danst. En natuurlijk hoort er op zo'n feestelijke dag een kleine traktatie voor alle dierenliefhebbers bij. De excursie duurt tot ca. 15.30 uur.

PS. Als je moeder of je oma erg bang voor muizen is, mag ze ook wel even in de boot blijven zitten hoor.

Aanmelden is noodzakelijk en kan bij de InformatieWinkel van Landschap Noord-Holland, tel. 088-006 44 55. De kosten bedragen ¤ 9,50, Beschermers betalen ¤ 6,50 en kinderen tot 12 jaar ¤ 4,50. Kijk voor alle excursies op www.natuurwegwijzer.nl