Ingezonden persbericht


Persbericht

WERELDDIERENDAG BERENBOSLOOP 2009 voor de Spaanse beren

Rhenen - Donderdag 1 oktober 2009
Zondag 4 oktober, Werelddierendag, zullen medewerkers van Alertis en Ouwehands Dierenpark Rhenen de afstand van circa 130 km van Scharwoude naar Het Berenbos in Rhenen fietsend en hardlopend afleggen. Dit in aansluiting op het geweldige initiatief van de Nadine Foundation, de Nadine OKe- run, eerder die dag. De opbrengst van deze BERENBOSLOOP komt geheel ten goede aan de twee Spaanse beren die in december naar Het Berenbos in Ouwehands Dierenpark komen. Lopers en fietsers worden op deze Werelddierendag tussen 17.00 en 17.30 uur verwacht op de burcht in Het Berenbos voor een spetterende finish. En natuurlijk krijgen de beren een overheerlijke traktatie!

Nieuwe berenbosbewoners
De huidige berenbosbewoners maken in het voorjaar kennis met nieuwe 'berecollega's'. Deze beren verkeren momenteel in slechte omstandigheden in het zuiden van Spanje. Met steun van Alertis, stichting voor beer- en natuurbescherming, worden ze de komende maanden bijgevoerd en van goede medicijnen voorzien. Als ze voldoende zijn aangesterkt kunnen ze verhuizen naar Het Berenbos in Rhenen. Zeer waarschijnlijk gebeurt dat nog dit jaar. Beide beren zullen de eerste maanden achter de schermen verzorgd worden en mogelijk noodzakelijke operaties aan gebit en ogen ondergaan. Zodra de beren in Het Berenbos wakker zijn kunnen de nieuwkomers hun nieuwe verblijf gaan verkennen. Spannend voor de beren, maar ook voor ons!

Nadine OKe- run
Geweld eindigt waar respect begint. Op 2 december 2006 is Nadine door haar ex-vriend vermoord. Haar ouders, zusje en vrienden hebben een levend monument voor haar opgericht, de Nadine Foundation tegen geweld. Op zondag 4 oktober organiseert de stichting de Nadine OKe- run, een hardloopwedstrijd langs de IJsselmeerdijk en door het mooie natuurgebied tussen Scharwoude en Schardam. De opbrengst komt via Alertis ten goede aan bestrijding van het leed van de galberen in China.

Voor meer informatie: www.alertis.nl; www.ouwehand.nl; www.nadinefoundation.nl

Einde persbericht