FAVV labo Tervuren neemt deel aan Open Bedrijvendag!

01/10/2009 17:16

FAVV-AFSCA

Op 4 oktober zet het Federaal Laboratorium voor de Veiligheid van de Voedselketen Tervuren (FLVVT) haar deuren open voor het grote publiek en biedt het de bezoekers een unieke kijk achter de schermen. Zowel de algemene werking van het FAVV als de toegepaste analysetechnieken zullen rijkelijk geïllustreerd worden. Er is kinderanimatie voorzien en achteraf trakteren we iedereen op een drankje. Aansluitend kan er een bezoek gebracht worden aan het Africa Museum of kan men genieten van een wandeling door het prachtige park van Tervuren!

FAVV

Het FAVV of Voedselagentschap werd opgericht na de dioxinecrisis in 1999 en groepeert alle controle- en inspectiediensten die toezien op de voedselveiligheid en -kwaliteit en dit van begin tot eind van de voedselketen of van 'riek tot vork'. In het kader van haar bewakingsopdracht maakt het Voedselagentschap gebruik van de diensten van laboratoria ter ondersteuning van haar controles en acties. Naast de 5 eigen laboratoria, waaronder het FLVVT te Tervuren, doet het Voedselagentschap een beroep op een 70-tal externe laboratoria.

Laboratorium Tervuren

De hoofdtaak van het FLVVT is het uitvoeren van analyses in opdracht van het FAVV en dit op monsters van allerlei aard, gaande van dierenvoeders tot levensmiddelen.

Het FLVVT concentreert zich voornamelijk op de analyse van contaminanten (dioxines, PCBs, pesticiden), ongewenste stoffen (b.v. mycotoxines) en toevoegingsmiddelen (vitamines, antibiotica, coccidiostatica).

De apparatuur en methoden zijn aangepast aan de nieuwste technologische ontwikkelingen en de volgende analysetechnieken worden toegepast: gas- en vloeistofchromatografie, massaspectrometrie, spectrofotometrie, CALUX (dioxines), turbidimetrie, etc.

De uitvoering van de analyses en de rapportering van de resultaten gebeurt in overeenstemming met de vereiste internationale kwaliteitsnormen. De meeste analyses zijn geaccrediteerd volgens de ISO 17025 norm.

Wilt u weten hoe wij toezien op de veiligheid en de kwaliteit van uw voedsel, kom dan zeker eens langs.

Wanneer: Zondag 4 oktober 2009, van 10 tot 17 uur

Waar: FAVV labo Tervuren (FLVVT), Leuvensesteenweg 17, 3080 Tervuren

Voor meer informatie, gelieve contact op te nemen met:

Federaal Laboratorium voor de Veiligheid van de Voedselketen Tervuren (FLVVT)

Leuvensesteenweg 17

3080 Tervuren

Tel. 02 769 23 11

Fax. 02 769 23 30

E-mail: mandy.lekens@favv.be

Website: www.favv.be

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel