Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 02-10-2008

AVRO'S MUSEUMBENDE VANUIT AFRIKA MUSEUM IN BERG EN DAL

Bendeleider Ewout Genemans test wekelijks met drie bendeleden in het spannende jeugdprogramma AVRO Museumbende een museum. Met een smoes bezoekt de bende deze week undercover het Afrika Museum in Berg en dal. Zij testen het museum om te kijken of het geschikt is voor kinderen. De geheime, mobiele commandopost in Berg en dal is zondag 4 oktober om 10.00 uur te zien bij de AVRO op Z@pp.

Deze week is de bende vermomd als paranormaal begaafde kinderen. Zo weet de één zogenaamd wat dieren voelen, de ander communiceert met de doden en de derde moet doen alsof zij iemands gedachten kan lezen. Zij worden begeleid door Ewout, vermomd als spirituele vrouw. Alles gaat goed tot dat er twee fanatieke fans van Ewout Genemans ook het museum komen bezoeken en hem uiteindelijk spontaan verraden....

In het nieuwe seizoen worden dertien musea bezocht door de museumbende. De bende test onder meer het Spoorwegmuseum, het Nederlands Openluchtmuseum, Slot Loevestein en Naturalis. Ewout vermomt zich onder meer als regisseur, kermisklant, marine officier, bankdirecteur en zelfs als spirituele vrouw!

AVRO Museumbende, zondag 4 oktober om 10.00 uur bij de AVRO op Z@pp, Nederland 3.