Gemeente Brummen


Speciale VIP's volgen begrotingstraject

(Oorspronkelijke publicatie datum: 03-10-2009)

De VIP's van de raad

Al vele jaren nodigt de gemeenteraad willekeurige inwoners uit om een besluitvormende raadsvergadering als speciale gast van de raad bij te wonen. Veel mensen hebben inmiddels van deze uitnodiging gebruik gemaakt. Dit initiatief wordt door de gasten bijzonder op prijs gesteld, dit blijkt het het gemiddelde rapportcijfer dat wordt gegeven: een dikke acht. De gemeenteraad heeft nu echter een extra initiatief gestart: de VIPs van Raad. Veertien personen volgen de komende weken het gehele begrotingstraject.

Voormalige Gasten van de raad zijn door de gemeenteraad uitgenodigd om wederom ontvangen te worden door de gemeenteraad. Maar dit maal voor een intensievere traject: namelijk het meelopen van het gehele begrotingstraject. Veertien personen hebben van deze uitnodiging gebruikt gemaakt. Afgelopen donderdag werden zij door burgemeester Joosten welkom geheten als VIP van de Raad en ontvingen zij een ludiek overlevingspakketje. De VIPs volgen de komende periode de verschillende vergaderingen over de begroting en zijn ook welkom om mee te lopen bij een of meerdere raadsfracties. Met dit project wil de gemeente Brummen proberen haar inwoners nog beter te betrekken bij de gemeentelijke politiek. En natuurlijk zoveel mogelijk inzicht geven in de keuzes en afwegingen die een rol spelen bij het vaststellen van de gemeentebegroting, een jaarlijks terugkerend politiek hoogtepunt in onze gemeente.

De vier fracties begeleiden de komende weken de twaalf VIPs. Binnen elke fractie is een raadslid aanspreekpunt of mentor. Dit zijn Gerry Ypma (CDA), Greetje Verver (VVD), Betty Smith (PvdA) en Frans Bruning (IPV).

Op de foto ziet u burgemeester Joosten staan naast de VIPs. Van links naar rechts staand: de heren Visscher, De Louw, Gakar, mevrouw Lettinga en de heer Hoevers. Zittend: de heer Aufleger, mevrouw Preijers en de heer Uenk. De heren Plant, Wentink, Thate en Van Hierden, Van de Leest en Boerefijn ontbreken op de foto.