Mechanische pech weerhoudt Danny Webb (DNF) van top 5 finish

Randy Krummenacher (10e) terug in top 10 in Estoril

De zeer spannende 125cc bwin.com GRANDE PREMIO DE PORTUGAL race heeft een geweldige 10e positie opgeleverd voor Randy Krummenacher. Danny Webb reed één van zijn beste races van het seizoen strijdend voor een vijfde positie maar viel uit met ee! n technisch probleem in de laatste ronde.

Tijdens de warm-up sessie waren de weersomstandigheden niet zo goed als tijdens de race. Met een hoge luchtvochtigheidsgraad van meer dan 95% en mist wist Danny Webb naar een keurige 7e positie te rijden. Randy Krummenacher sloot de sessie af op een 18e positie.

De race werd verreden onder zomerse 25 graden en veel zon. Randy Krummenacher had een goede start en kwam de eerste ronde door op een 17e positie startend vanaf de 18e positie. Na een aantal ronden streed de Zwitser samen met zijn teamgenoot om de 12e positie en reed een sterke race. Halverwege de race had Krummenacher een bijna crash maar ving de Aprilia goed op en liet zich niet van de wijs brengen. Krummenacher reed erg sterk wat beloond werd met een keurige 10e positie.

De Brit Danny Webb moest veel plaatsen prijsgeven in de eerste ronde en viel van de 10e startpositie terug naar een 16e positie in de eerste ronde. In de beginfase streed Webb samen met zijn teamgenoot om de 12e positie maar wist zich los te rijden van deze groep en kwam in de top 10 terecht. Halverwege de race kon de Engelsman strijden in een grote groep om de uiteindelijk 5e plek en was het veel stuivertje wisselen. In de laatste ronde kwam de pechduivel langs en hield de motor ermee op en konden er vandaag geen punten bij geschreven worden voor het kampioenschap.

Randy Krummenacher (10e): "Dit is een geweldig resultaat! Het hele weekend had ik al een goed gevoel met de motor en het circuit. Echter kwam dat nog niet tot uiting in de resultaten van de trainingen en de kwalificatie. Gelukkig worden de punten pas verdeeld in de race en daar viel alles op zijn plek. Ik had een redelijke start en zat gelijk achter Danny. We streden in een groep voor de 12e positie maar ik verloor bijna de controle over de motor en moest de groep laten gaan. Snel kreeg ik het ritme terug en kon uiteindelijk een 10e positie eruit slepen. Dit geeft mij echt weer een boost en wil de rest van het seizoen in de top 10 finishen.&! rdquo;

Danny Webb (DNF): "Ik heb er eigenlijk geen woorden voor. Het hele seizoen ben ik vrij gebleven van technische problemen in de race en op het moment dat ik mijn beste resultaat van dit seizoen kan halen gebeurd dit. Ik streed in de groep voor de vijfde positie en het was net of iedere ronde de laatste was. Helaas moest ik het opgeven in de laatste ronde en komt er een DNF achter mijn naam te staan. Ik heb de laatste drie race een goed resultaat nodig om een zitje voor volgend seizoen zeker te stellen. Ik ga dan ook voor drie keer een top 5 voor de laatste drie races. Het team heeft echt zijn best gedaan dit weekend en daar ben ik ze zeer dankbaar voor."