Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
4 oktober 2009

Onwillige auto legt rookgordijn om resultaten
Tempo Carlo van Dam op Monza aan de ketting

Monza - Autocoureur Carlo van Dam leek voor PSV aanvankelijk goed te kunnen gaan scoren tijdens de Superleague Formula-races op het circuit van Monza dit weekeinde, maar door een onwillige auto werd zijn tempo tijdens de kwalificatie en de races aan de ketting gelegd.

"Het ging eigenlijk heel goed", blikt Carlo terug. "Op vrijdag zat ik er tijdens de vrije training meteen goed bij en de auto voelde prima aan. In de kwalificatie vloog de auto echter ineens alle kanten op, op het rechte stuk sloeg mijn stuur zelfs uit mijn handen. Ik moest daarom vandaag in de eerste race achteraan starten en meteen bleek dat er een probleem was met de motor. Achteraf werd duidelijk dat wij niet de voor de race gebruikelijke engine mapping hadden gekregen, waardoor ik vermogen tekort kwam en ook de push to pass-button niet werkte. Daarmee waren we vanzelfsprekend kansloos.

"In de tweede race ging het een stuk beter, de motor liep nu goed en het leek erop dat we de afstelling weer op het niveau van vrijdagochtend hadden. Ik reed al snel in kansrijke positie, na mijn bandenwissel kwam ik op de derde plaats weer de baan op, maar toen bleek ineens dat op mijn tweede set banden - dezelfde set die we tijdens de kwalificatie hadden gebruikt - de auto ineens weer alle kanten op gleed. Er was simpelweg amper mee te rijden. Ik werd nog zevende, maar dat was vooral omdat er nog wat auto's uitvielen. Jammer, want zowel op vrijdagochtend als in de eerste helft van de tweede race hadden we genoeg snelheid en vanmiddag hadden we op het podium kunnen staan. We denken inmiddels te weten waarom de auto zich zo vreemd gedroeg, dus tijdens de laatste races op Jarama, begin november, krijgen we nog een kans zo goed mogelijk te scoren."


Noot voor redacties


Contact details (

Ingezonden persbericht