Markt opent deuren voor KOM Festival


OOSTERHOUT, 20090929 -- KOM organiseert voor de tweede maal dit jaar een eendaags cultureel evenement op de Markt te Oosterhout. De filosofie van het KOM Festival is dat het marktplein dient als podium en inspiratiebron voor kunstenaars in alle disciplines.

Het festival vindt plaats op zondag 4 oktober 2009 van 13.00 - 17.00 uur en kent als thema 'Open deur'. Tientallen kunstenaars uit heel Nederland laten hun creativiteit los op een binnendeur. Ook bekende Oosterhouters nemen deel aan het evenement, zoals beeldend kunstenaar Piet van Riel en Stadsdichter Eus Roovers.

Dansnest voert van 15.00 - 15.45 uur de familievoorstelling RIJP op. Het dansoptreden bevat hilarische ontmoetingen en aangrijpende scènes rond het hunkeren naar versnaperingen en gezelligheid.

Op zaterdag 10 oktober worden de kunstdeuren tentoongesteld in Basiliek Sint Jan de Doper. Een dag later worden de deuren om 15.00 uur geveild door de heer Ton Biemans, directeur van Cultureel Centrum De Schattelijn te Geertruidenberg. De veiling wordt muzikaal ondersteund door Wil Nelemans. De basiliek is beide dagen van 14.00 - 17.00 uur geopend.
De opbrengst komt ten goede aan de organisatie van het tiendaagse KOM Festival in 2010, 2 tot en met 11 juli.

Voor meer informatie kunt u de website www.komoosterhout.org raadplegen.





ingezonden persbericht