Innovatieprijs uitgereikt door Stichting Voorzorg Utrecht


ZEIST, 20091004 -- Op 24 september 2009 is in Slot Zeist de innovatieprijs, bestaande uit een geldprijs van ¤ 25.000,00 en een bronzen beeld, uitgereikt aan Stichting Ambulance Wens te Rhoon voor het project "laatste wensen".

De innovatieprijs is een initiatief van de Stichting Voorzorg Utrecht ter gelegenheid van het 15-jarig bestaan.
Tijdens een zeer feestelijke bijeenkomst waarbij 100 genodigden aanwezig waren, zijn de zes genomineerde projecten door de voorzitter van de jury, prof. dr. A.J.P. Schrijvers, in het zonnetje gezet.

De jury was buitengewoon onder de indruk hoe het Kees Veldboer van de Stichting Ambulance Wens is gelukt om in zijn eentje draagvlak te realiseren en de bureaucratie te doorbreken om het project "laatste wensen vervullen" van de grond te krijgen. In 2,5 jaar is deze innovatie van de grond gekomen, inmiddels zijn er drie ambulances en worden er gemiddeld twee ritten per dag uitgevoerd. Meer dan 100 vrijwilligers zijn betrokken bij dit project. De meerderheid van de jury vond dat dit project de WINNAAR van de innovatieprijs moest zijn.

Foto's van de uitreiking alsmede het juryrapport zijn te vinden op de website www.voorzorg-utrecht.nl

De Stichting Voorzorg Utrecht is een subsidiefonds dat subsidies verstrekt voor projecten in de gezondheidszorg die een breed patiëntenbelang dienen.





Ingezonden persbericht