Gemeente Voorschoten

Cantates uit de Italiaanse Barok

Concentus VII speelt Cantates uit de Italiaanse Barok

Op Zondag 4 oktober 2009 speelt Concentus VII om 15.30 uur in het Ambachts- en Baljuwhuis in Voorschoten. Concentus VII bestaat uit Josie Ryan (sopraan), Belinda Paul (hobo), Louise Strickland (blokfluit) en Yoshi Kazama (klavecimbel).

Op het programma staan Cantates uit de Italiaanse Barok van Vivaldi, Scarlatti, Mancini en Bononcini, afgewisseld door enkele triosonates. In dit Händeljaar mag ook deze Europeaan avant la lettre niet ontbreken. Tijdens dit concert wordt u meegenomen naar de 17^e eeuwse Accademia dell'Arcadia in Rome. De Zweedse koningin Christina vestigde zich na haar troonsafstand in Rome en werd beschermvrouwe van De Accademia. Deze had als voornaamste doel de terugkeer van de Italiaanse dichtkunst naar klassieke vormen en mythologische themas. Componisten als Bononcini en Scarlatti waren lid van De Accademia.

De leden van Concentus VII zijn bekenden op de grote Europese barokpodia. Sopraan Josie Ryan zong onder meer in het Amsterdam Baroque Orchestra and Choir. Louise Strickland is behalve fluitiste ook klarinettiste. Hoboïste Belinda Paul is o.a. aanvoerder bij The Academy of Ancient Music. Klavecinist Yoshi Kazama was recent solist met Amsterdam Baroque in het Bach Festival Leipzig en is regelmatig in Nederland met verschillende ensembles te horen.

In deze serie wordt per concert een instrument - waaronder de menselijke stem - toegelicht. Het gebruik wordt in zijn tijd geplaatst met een programmering van renaissance tot klassiek.

Het concert begint om 15.30 uur.
Toegang EUR 18,50 incl koffie/thee.
Kaarten kunt u bestellen via http://www.musantica.nl/ en tel. 0900 4 104 104 van Diligentia (15cpm). U kunt
parkeren bij Voorstraat/Wagenerf. Met het openbaar vervoer kunt u het Ambachts- en Baljuwhuis bereiken met de bussen 45 en 48.
* 4 oktober 2009