Ingezonden persbericht

Zondag 4 oktober 15.00-15.30 uur Nederland 2
Herhaling zaterdag 10 oktober 10.55-11.25 uur Nederland 2

Eergerelateerd geweld onder moslims

"Bewustwording, zelfredzaamheid, gedragsverandering. Dat zijn de belangrijke processen ter bestrijding van huiselijk geweld waarbij 'eer' een rol speelt", aldus Karima Ouchan, projectleider en schrijfster van het boek Nooit geschreven brieven aan mijn vader.
Mede door projecten van verschillende migrantenorganisaties, hebben de overheidsinstanties er nu werk van gemaakt om eergerelateerd geweld aan te pakken. Als voorbeeld hiervan: betere coördinatie tussen hulpinstanties; voorlichting; verhoging van de expertise bij de politie en de lokale overheden.

Tussen God en Atatürk is de titel van het nieuwe boek van Bernard Bouwman. Bouwman was van 1999 tot voor kort (2009) werkzaam als correspondent in Turkije voor onder andere het NRC Handelsblad.
Hij was onlang voor de promotie van zijn boek in Nederland. Nioscoop sprak met Bouwman over zijn nieuwe aanwinst.

Aanstaande zondag in Nioscoop:
Eergeweld onder moslims en "Tussen God en Atatürk".

Meer info, redactie NIO: 035 677 27 27

Bezoek onze website.
NIO is ook te zien op Spirit24.

NIO en NMO ook in het najaar op Spirit 24
Iedere vrijdagavond van 20:00 tot 21:00 uur: de islamitische omroepen gezamenlijk op Spirit 24!
De succesvolle samenwerking tussen NMO en NIO op het themakanaal Spirit 24 krijgt een vervolg. Vanaf vrijdag 2 oktober zal er door de islamitische omroepen gezamenlijk een vaste uitzending van een uur worden verzorgd met elke week een ander thema. Aanstaande vrijdag: "De invloed van de islam".
Voor het programma van de thema-avonden kijkt u op de website van spirit24