Persbericht t.a.v. de (auto)sportredactie

'Uithuilen en opnieuw beginnen' voor Rhesus Racing op Spa-Francorchamps

Apeldoorn / Spa-Francorchamps (B), 4 oktober 2009. "Dit was een raceweekeinde om snel te vergeten", vatte Rhesus Racing-coureur Addie van de Ven (Apeldoorn) de dubbele race van de Renault Clio Cup op het circuit van Spa-Francorchamps samen. Evenals zijn teamgenoot Alexander Keijzers kon Addie de hooggespannen verwachtingen helaas niet waarmaken.

Addie van de Ven stond voorafgaande aan de races op Spa-Francorchamps op de vierde plaats in het klassement van de Renault Clio Cup, mede dankzij vier podiumplaatsen. Met andere woorden: er werd wat van hem verwacht. Helaas zat er op het natte, gladde Spa-Francorchamps geen podiumplek in. "In de eerste tijdtraining heb ik het verkeerd aangepakt", zocht hij de schuld bij zichzelf. "Ik had mijn trainingstijd meteen in de beginfase van de training moeten zetten, toen de baan nog niet zo heel erg nat was. Ik zette te laat aan, toen het asfalt door de regen al een stuk gladder was." Het resultaat: een zeventiende tijd.
In de tweede training ging het gelukkig een stuk beter. Addie kwalificeerde zich als zevende voor de tweede race.

In de eerste race kwam Addie niet in zijn ritme. "De race werd in de regen verreden, het was de eerste keer dat ik hier op een natte baan reed. Ik moest op zoek naar de grenzen in de gladde bochten." Hij kwam als dertiende over de finish.
In de tweede race had Addie een slechte start. "In de beroemde bocht Eau Rouge koos ik de verkeerde lijn. Dat kostte mij snelheid, waarna ik enkele plaatsen verloor." Kort daarna werd zijn Clio van achteren geramd door een tegenstander. "De wegligging van de auto was vervolgens slecht. Ik had afwisselend overstuur en onderstuur. Ik denk dat de achteras krom is", analyseerde hij. Deze keer kwam hij als elfde over de finishstreep.

De vrije trainingen van Alexander Keijzers (Wenum Wiesel) op Spa-Francorchamps verliepen goed. "Daarom baalde ik zo dat ik in de beginfase van de eerste tijdtraining van de baan gleed, met flink wat schade tot gevolg", aldus de jonge coureur. Alexander moest door het ongeval in de beide races achteraan starten. In de eerste race zag hij kans om enkele plaatsen goed te maken; hij eindigde als vijftiende (zesde in de Olympia Cup). In de tweede race moest hij genoegen nemen met de achttiende plek (zevende in de Olympia Cup).

Rhesus Racing hoopt nu alle pech achter zich gelaten te hebben. "We hopen op betere resultaten tijdens de Finaleraces op Circuit Park Zandvoort, volgend weekend", aldus teameigenaar André Kool.

Uitslag Renault Clio Cup:

Race 1: 1. Sandra van der Sloot, 10 ronden in 32:09.128; 2. Melvin de Groot, op 0.925 sec.; 3. Pierre-Yves Corthals, op 1.846; 13. Addie van de Ven, op 56.805.
Olympia Cup: 1. Hans Bos; 2. Wilbert van den Burg; 3. Tim van Gog; 6. Alexander Keijzers.
Race 2: 1. Christiaan Frankenhout, 10 ronden in 32:29.395; 2. Sheila Verschuur, op 9.040; 3. Michael Bleekemolen, op 10.715; 11. Addie van de Ven, op 25.829.
Olympia Cup: 1. Hans Bos; 2. René Steenmetz; 3. Reynier de Pundert; 7. Alexander Keijzers.

Stand na twaalf races: 1. Sandra van der Sloot 190; 2. Melvin de Groot 184; 3. Robert van den Berg 142; 5. Addie van de Ven 125.
Olympia Cup: 1.Hans Bos 85; 2. René Steenmetz 78; 3. Wilbert van den Burg 57; 4. Alexander Keijzers 42.