Ingezonden persbericht


Amsterdam, 5 oktober 2009

Kindervoorstelling in de herfstvakantie

Het meisje en de engel (6+)

Sophie van Oers in Het meisje en de engel

Tijdens de herfstvakantie presenteert het Filmmuseum de reprise van Het meisje en de engel, een familievoorstelling met theater, film en muziek voor iedereen vanaf zes jaar. In Het meisje en de engel viert het zieke meisje Hazel haar verjaardag. Onverwacht krijgt ze bezoek van Daan, een aardige engel. De voorstelling wordt vormgegeven en gespeeld door Sophie van Oers en Michel Sluysmans. Jorieke Abbing schreef het scenario, de regie is in handen van Frank Roumen en de muzikale begeleiding wordt verzorgd door Rob Stoop. De filmfragmenten zijn afkomstig uit de collectie van het Filmmuseum. Het meisje en de engel, 18, 21 t/m 25 en 28 oktober, 15.00. Filmmuseum (Amsterdam).

Hazel ligt in bed want ze is ziek. Omdat haar ouders een bioscoop hebben, en Hazel zo vreselijk veel van film houdt, mag ze met bed en al in de oudste filmzaal liggen. Daar viert ze haar verjaardag, en die is heel bijzonder: ze krijgt bezoek van Daan, een engel. Met hem kijkt ze naar filmfragmenten. Daan wil weten hoe het voelt om mens te zijn - en Hazel vertelt. Al pratende ontdekt ze weer hoe grappig en bijzonder het leven eigenlijk is.

Het meisje en de engel is losjes geïnspireerd op het jeugdboek 'Door een spiegel, in raadselen' (1993) van de Noorse schrijver en filosoof Jostein Gaarder, die wereldfaam verwierf met 'De wereld van Sofie'.

Over de deelnemers
Sophie van Oers (1983) speelde eerder in de Filmmuseum-familievoorstelling Het mysterie van de Zuidpool (2006) en was ook te zien in de speelfilm Bolletjes Blues (2006) en de televisieserie Voetbalvrouwen (RTL, 2007/8). Michel Sluysmans (1979) vormde samen met Thijs Römer de artistieke leiding van toneelgroep Annette Speelt. Sluysmans bedacht en regisseerde met Vincent van Warmerdam de Orkater-voorstelling Blackface. Muzikant Rob Stoop (1968) studeerde af aan het conservatorium en speelt onder meer piano en accordeon. Stoop werkte eerder voor Orkater. Schrijfster Jorieke Abbing (1983) debuteerde in 2008 met het jeugdtheaterstuk 'Beste Sneeuw' waarvoor ze de Van der Vies-prijs van de Vereniging van Letterkundigen en de Duitse Kaas und Kappes-Preise ontving. Frank Roumen (1963) regisseerde eerder de Filmmuseum-familievoorstellingen Het mysterie van de Zuidpool (2006), Droomrijk (2004) en Deugnieten (2002). Onder zijn regie won Toneelgroep Venster twee keer op rij het ACA-theaterfestival, voor de voorstellingen Onder controle (2006) en de Nederwestern Post (2007).

Het meisje en de engel (NL 2009)
Nederlands gespr., 50' 6+

Regie Frank Roumen
Scenario Jorieke Abbing
Tekstbijdragen Michel Sluysmans
Spel Sophie van Oers en Michel Sluysmans Muziek Rob Stoop
Kleding Marjan Vos
Decor & Techniek Martin Effert
Montage Ton Söder
Speelduur ± 50 minuten

Speeldata 18, 21 t/m 25 en 28 oktober, 15.00.
Prijs: kinderen ¤ 5,-; volwassenen ¤ 7,80. Na- en buitenschoolse opvang: twee kaartjes voor de prijs van één. Reserveren aanbevolen: 020-5891400. Filmmuseum, Vondelpark 3, Amsterdam.