Ingezonden persbericht

Roland Central Europe NV - Westerlo (B), 5/10/2009

Cakewalk(TM) stelt voor: SONAR(TM) 8.5 Producer & SONAR 8 .5 Studio

Cakewalk, de marktleider op het vlak van performante en intuïtieve software voor de compositie en opname van muziek, stelt een nieuwe update voor vol nieuwigheden voor SONAR Producer, de eerste keuze bij de DAW-software, en voor SONAR Studio, het krachtigste DAW-pakket in zijn prijsklasse.

SONAR 8.5 trekt de vernieuwing door met nieuwe tools voor betere beats en arrangementen, een nieuwe drumsectie met talrijke kits en patronen, verbeterde timing tools, nieuwe multi-effecten voor de drum- en percussiesporen en de zangpartijen, talrijke verbeteringen aan de core engine, de stabiliteit en de workflow. Ook op technologisch vlak is dit een grote stap voorwaarts, nl. de compatibiliteit met Windows 7.
Nieuwe functies en verbeteringen in de workflow
* Matrix View -- eenvoudige en niet-lineaire schikking van audio- en MIDI-clips in cellen, wat toelaat om audio- en MIDI-clips live te triggeren en om op te nemen in het Track View-scherm.

* Step Sequencer 2.0 - dee krachtigste Step Sequencer van gelijk welke DAW, met een uitgebreid bedieningspaneel voor elke lijn, Flam-parameters, Probability, enz.
* Ingebouwde Arpeggiator - arpeggio's triggerren op je MIDI-sporen en virtuele instrumenten met uitgebreide controle over alle parameters. Voorzien van honderden presets.
* Session Drummer 3 - nieuuwe versie van dit Cakewalk-instrument, speciaal ontworpen om snel en makkelijk drumtracks aan te maken; nieuwe grafische interface, nieuwe kits en sublieme patronen ontwikkeld door de grootste klankdesigners en drummers, en nog veel meer.
* AudioSnap 2.0 - technoloogie voor kwantisering en voor de manipulatie van de audiotiming met een nieuwe interface en een bijgestelde bediening voor een betere workflow en een beter klankresultaat.
* Media Browser - het nieuwe werkinsstrument om data op te zoeken, te voorbeluisteren en te importeren in SONAR; ondersteunt talrijke formaten van loops, grooves en MIDI-patronen; bevat presets om snel data te importeren vanuit je favoriete bronnen.
* PX-64 Percussion Strip - een 7-traps klankprocessoor, speciaal ontwikkeld voor drums en percussie.
* VX-64 Vocal Strip - een 7-traps klankprocessor, geeoptimaliseerd voor het bewerken van zangpartijen.
* Compatibel met Windows 7 - getest, gebruiksklaar en aaanbevolen.
* Verbetering van de core engine en de stabiliteit voor audio-opname, meer bepaald bij gebruik van loops.
* ë Hotswapping » van audio- en MIDI-apparatuur, bv. bedieningspanelen, zonder SONAR te moeten herstarten.
* Verbeterde VST-compatibiliteit.
* Native support voor het REX-loopformaat in de Track View, de Media Browser en de Matrix View.
* BitBridge XR-32-bit plug-ins gebruiken in een 64-bit omgeving, nu met toegang tot een 128 GB RAM-geheugen.
* En nog veel meer.

SONAR 8.5 is verkrijgbaar via het dealernetwerk van Roland, aan ¤499 (excl. BTW) voor SONAR 8..5 Producer en ¤299 (excl. BTW) voor SONAR 8.5 Studio. Geregistreerde gebruikers van SONAR 8 Producer/Studio kunnen de desbetreffende upgrade rechtstreeks downloaden van www.cakewalk.com , voor respectievelijk ¤99/¤79. Geregistreerde gebgebruikers van SONAR 8 Producer/Studio kunnen de boxversie van de overeenkomstige upgrade bestellen via www.cakewalk.com of bij een Roland-dealer voor respectievelijk ¤119/¤99.

Alle klanten die na 1 juli een SONAR V-Studio 700, een SONAR 8 of een upgrade naar SONAR 8 hebben aangekocht, hebben recht op een gratis download van de upgrade naar versie 8.5.



Ingezonden persbericht