Gemeente Haaksbergen


Starter op de woningmarkt?
15-09-2009 Starter op de woningmarkt?
Jongeren tussen de 18 en 35 jaar die bij de gemeente of bij woningcorporatie Domijn staan ingeschreven als 'woningzoekende' in Haaksbergen, kunnen binnenkort een uitnodiging verwachten voor de themabijeenkomst "Starters op de woningmarkt". Deze bijeenkomst is een initiatief van de Haaksbergse gemeenteraad en wordt ondersteund door Domijn. De bijeenkomst vindt op maandagavond 5 oktober plaats in het gemeentehuis van Haaksbergen.

Tijdens de bijeenkomst wordt er onder meer informatie gegeven over de mogelijkheden voor starters. Maar het is bovenal de bedoeling dat de starters hun stem laten horen. Want om passend beleid te kunnen maken voor starters op de Haaksbergse woningmarkt, moet de gemeenteraad wel weten wat starters willen, waarnaar zij op zoek zijn en tegen welke problemen zij aanlopen.

Zijn er in de gemeente Haaksbergen voldoende woningen voor starters beschikbaar? Is nieuwbouw voor starters de beste optie? Hebben starters vooral behoefte aan appartementen? Willen starters liever huren of kopen? Deze en andere vragen staan centraal tijdens deze themabijeenkomst.

De avond begint om 19.15 uur met koffie of thee. Na de opening door burgemeester Loohuis zullen Wilmy van der Wilk (Domijn) en Marion Hesselink (gemeente) vertellen over de mogelijkheden van starters in Haaksbergen. Daarna vindt een discussie plaats over de woonwensen van starters. Aan de hand van een aantal prikkelende stellingen kunnen de starters laten weten wat hun mening is. De avond eindigt tegen 21.15 uur. Aansluitend is er gelegenheid om met andere starters en met raadsleden nog even informeel door te praten.

Bent u ook starter op de Haaksbergse woningmarkt, maar heeft u geen uitnodiging ontvangen? Ook dan bent u uiteraard van harte welkom. We stellen het dan wel op prijs als even doorgeeft dat u komt en met hoeveel personen. Dat kan door te mailen naar raadsgriffier Gerrit Raaben via g.raaben@haaksbergen.nl. Telefonisch aanmelden kan ook. U kunt daarvoor bellen met (053) 573 45 67.