Gemeente Valkenswaard

Informatieavond riolering

Informatieavond riolering

De gemeente Valkenswaard organiseert op maandag 5 oktober een informatiebijeenkomst over noodzakelijke maatregelen aan de riolering aan de Le Sage ten Broekstraat. De bijeenkomst begint om 19.30 uur in zaal de Dommelstroom aan de Bergstraat 32 in Dommelen.

De gemeente informeert belangstellenden over de uit te voeren werkzaamheden en geeft een beeld van de aanpassingen aan de huidige inrichting. Bewoners worden per brief uitgenodigd om op deze informatieavond aanwezig te zijn.

Waarom rioleringswerkzaamheden?
Conform het gemeentelijk rioleringsplan (GRP) moet het riool in de Le Sage ten Broekstraat vervangen en verruimd worden. Dat heeft tot gevolg dat ook het riool in de Ch. Ruys de Beerenbrouckstraat ter hoogte van huisnummer 39 tot en met 69 vervangen en verruimd wordt. Bovendien is bij de laatste inspectie gebleken dat het riool in de Pater Rijkenstraat aan vervanging toe is. Bij elkaar wordt er ongeveer 700 meter riool vervangen.

Uit te voeren werkzaamheden per straat

* De rijbaan van de Le Sage ten Broekstraat wordt niet meer op het riool aangesloten. Ter hoogte van de voormalige parkeerstroken zullen voorzieningen aangelegd worden (wadi), waardoor het regenwater in de bodem kan infiltreren. Doordat de rijbaan opgebroken wordt, maakt de gemeente gebruik van de gelegenheid om enkele aanpassingen aan de inrichting uit te voeren. In grote lijnen komt het er op neer dat in de Le Sage ten Broekstraat de parkeerstroken voor de woningen gelegd worden, inclusief versmalling van de huidige rijbaan en trottoir. Gevolg is echter dat er alleen nog bomen voor de hoekwoningen komen.
* In de Pater Rijkenstraat zullen aan de zijde van huisnummers 4 tot en met 32 parkeerstroken aangelegd worden om het parkeren op het trottoir tegen te gaan.

* In de Ch. Ruys de Beerenbrouckstraat vinden geen aanpassingen plaats.

Informatie
Met vragen over het voorgaande kunt u terecht bij mevrouw A. de Vries van afdeling Leefomgeving van de gemeente Valkenswaard. Zij is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met donderdag via telefoonnummer 040-2083 699.