Gemeente Bodegraven

Dag van de leraar 2009

dag van de leraar.jpg

Op maandag 5 oktober is het de landelijke Dag van de Leraar 2009 met als thema: Allemaal anders, samen sterk! Elke leraar is uniek en heeft een eigen aanpak van de leerlingen en leersituaties. De dag valt in de Nationale Onderwijs Week die loopt van 5 tot en met 9 oktober. De Nationale Onderwijs Week vindt dit jaar voor de zevende keer plaats en het thema is dit jaar `School Dichtbij'. De gemeente Bodegraven ondersteunt de Nationale Onderwijs Week van harte en is bezig met de voorbereidingen voor een leuke actie voor de leerkrachten in Bodegraven op de Dag van de Leraar, maandag 5 oktober aanstaande. Houd oren en ogen dus goed open!

De Dag van de Leraar is bedoeld als een feestdag voor alle 350.000 leraren in Nederland. Deze leraren proberen gezamenlijk elke dag weer kennis over te dragen en het beste uit de leerling te halen. Elke school kan meedoen aan de verkiezing Leraar van het Jaar 2009 waarbij onder andere de verschillende werkvormen van de leraar centraal staan en wat zijn of haar rol is in het team.

De ontwikkeling van een kind vindt gedeeltelijk plaats op school maar ook vooral buiten school. Om de ontwikkeling van een kind goed te laten verlopen, is samenwerking tussen school en omgeving van groot belang. De school zorgt hierin voor de basiskennis van een kind en deze kennis gebruikt het kind weer voor zijn ontwikkeling buiten school. In de Nationale Onderwijs Week wordt de aandacht gevestigd op het belang van een nog betere verbinding tussen de school en de regio, wijk en buurt. Zo komt de school dicht bij het dagelijkse leven van het kind en kan het kind hierdoor optimaal gebruik maken van het onderwijs.

tentoonstelling stedenbouwkundige visie, centrale hal, gemeentehuis Bodegraven

Uw reactie op de visie is welkom

tot en met 22 september.

Stuur uw e-mail naar:

info@bodegraven.nl

naar veiligheidsmonitor

naar de voorjaarsnota