Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Demonstratie 'Broken Light' in Atjehstraat

Stichting DSPS en deelgemeente Feijenoord nodigen bewoners van Katendrecht uit voor een demonstratie van het prototype 'Broken Light', de lichtsculptuur van Rudolf Teunissen. De demonstratie is op maandag 5, dinsdag 6 en woensdag 7 oktober aanstaande, telkens vanaf 20.00 uur.

'Broken Light' is ontwikkeld vanuit een ontwerpwedstrijd in het kader van de Groeibriljant Deliplein (2006). In de Atjehstraat, tussen Lombokstraat en Sumatraweg, wordt de bestaande straatverlichting vervangen door de 'Broken Light' lamp. Deze lamp gaat de gevels en trottoirs op een bijzondere manier uitlichten.

Van 5 t/m 7 oktober zal een klein deel van de Atjehstraat 's avonds aan beide zijden worden uitgelicht met de 'Broken Light' lamp. Maandag 5 oktober heeft de officiële start plaats. Op deze avond kunnen bezoekers een indruk krijgen van het lichtbeeld en hebben ze de mogelijkheid om vragen te stellen.

Op woensdag 7 oktober, om 20.00 uur, vindt op de plek van de proefopstelling een evaluatie plaats. Buurtbewoners kunnen hun ervaringen delen met direct betrokkenen. Wanneer de proefopstelling een succes is, kan vervolgens begonnen worden met de laatste fase van het project, productie en plaatsing van alle 'Broken Light' lampen. Naar verwachting kan het hele kunstwerk eind 2009 opgeleverd worden.

Bewoners van dit deel van de Atjehstraat krijgen deze week een boekje in de brievenbus met meer informatie over 'Broken Light'. Hierin wordt ook een aantal namen voorgesteld voor de nieuwe lamp, als onderdeel van het hele kunstwerk 'Broken Light'. Bewoners kunnen via een formulier hun voorkeur bekend maken. Bij de oplevering van het kunstwerk wordt de naam bekend gemaakt.

Informatie
Voor meer informatie kunt u bellen met Joeri Viergever, gebiedsregisseur van Katendrecht, via telefoonnummer (010) 291 60 40.