Gemeente Diemen


Veilig fietsen van Diemen naar Muiden

Rijkswaterstaat start maandag 5 oktober met aanbrengen fietsbrug.

Rijkswaterstaat start maandag 5 oktober 2009 met de aanleg van een nieuwe stalen fietsbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal tussen Diemen en Muiden. De brug die direct naast de Muiderbrug (A1) komt te liggen is een onderdeel van een fietsverbinding die in samenwerking met de Stadsregio Amsterdam en de Provincie Noord-Holland wordt aangelegd. Vanaf januari 2010 kunnen fietsers gebruik maken van de nieuwe, veilige oeververbinding. Met het openstellen van de brug is een belangrijk knelpunt in het landelijke Fietsroutenet opgelost. Het verkeer over de A1 ondervindt geen hinder van de werkzaamheden. De onderdoorgangen van de Muiderbrug zijn gedurende het plaatsen van de brugdelen afgesloten voor alle verkeer. Gele borden geven de omleidingroutes aan.
De fietsbrug is een stalen brug bestaande uit drie delen. Na het plaatsen van het westelijk (Diemen) en oostelijk (Muiden) deel, wordt in de nacht van zaterdag 17 oktober op zondag 18 oktober het middengedeelte op zijn plaats getild. De brug is 4,6 meter breed en ligt ruim negen meter boven het water van het Amsterdam-Rijnkanaal. Hinder voor fietsers en gemotoriseerd verkeer
Vanaf maandag 5 oktober tot donderdag 15 oktober is de onderdoorgang van de Muiderbrug aan beide kanten afgesloten voor autoverkeer. Voor fietsers is de afsluiting aan de kant van Diemen (westzijde) van maandag 5 oktober tot dinsdag 13 oktober en aan de kant van Muiden (oostzijde) van maandag 12 oktober tot donderdag 15 oktober. Gele borden geven een alternatieve route aan.
Veilige route
Het fietspad tussen Muiden en Diemen is een belangrijke route voor forenzen die op de fiets naar hun werk gaan en schoolgaande kinderen. Naast het bieden van een veilige route, is de fietsbrug een cruciale schakel in de regionale en landelijke fietsroutes. Voor de recreatieve fietser geeft de verbinding nieuwe mogelijkheden om van en naar Amsterdam te fietsen vanuit Gooi- en Vechtstreek en Almere.
---

Postadres:
Gemeente Diemen
Postbus 191
1110 AD
Diemen

Bezoekadres:
D.J. Den Hartoglaan 1
Tel.: (020) 314 46 44
Fax: (020) 314 46 35
E-mail: info@diemen.nl

---