NCRV

NL Test

Hoe goed kennen wij Nederlanders elkaar eigenlijk?

Maandag 5 oktober

20.55 uur, Nederland 2

Hoe goed kennen wij Nederlanders elkaar eigenlijk?

Caroline Tensen presenteert humoristische kennisquiz NL Test over aparte gewoonten, tradities en vooroordelen

In ons land wonen meer dan 226 verschillende nationaliteiten. Maar hoe goed kennen we elkaar eigenlijk? Op 5 oktober presenteert Caroline Tensen bij de NCRV een humoristische spelshow die volledig in het teken staat van de verschillende culturen in Nederland. In deze eenmalige humoristische quiz wordt getest wat Turken, Antilianen, Italianen, Amerikanen en Nederlanders van elkaar weten.

Van buitenlanders wordt verwacht dat zij alles weten van de Nederlandse cultuur, maar hoe is het eigenlijk gesteld met de kennis van de gemiddelde Nederlander over zijn buitenlandse buren? Om de proef op de som te nemen komt de NCRV op maandag 5 oktober met de NL Test. In deze eenmalige vijftig minuten durende kennisquiz komen vragen aan bod die je misschien niet durft te stellen aan je buurman, maar waar je wel graag het antwoord op wilt weten. De presentatie van de NL Test is in handen van Caroline Tensen.

In de NL Test krijgen vijf kandidaten van verschillende nationaliteiten (Turks, Antiliaans, Italiaans, Amerikaans en Nederlands) vragen over verschillende tradities, opmerkelijke gewoonten, gebruiken en cultuur. Want hoe bijgelovig zijn Antilianen eigenlijk? Is alles in Amerika supersize, hoe vieren de Turken feest? Zijn de Italianen echt zo ijdel? En hoe Nederlands zijn onze stroopwafels eigenlijk?

De vijf deelnemers krijgen ieder hulp van een tribune supporters met dezelfde nationaliteit. Deze supporters mogen hen gedurende de hele kennisquiz adviseren. Na elke ronde valt één deelnemer, en dus ook zijn/haar team supporters, af. Welke nationaliteit heeft de meeste kennis in huis en wint de NL Test 2009?

Na de uitzending kunnen mensen zelf ook hun kennis van de verschillende culturen testen op http://nltest.ncrv.nl