Uitnodiging Dierenbescherming: BNers tekenen vergeten dieren 5 oktober

02/10/2009 11:25

Dierenbescherming

Persuitnodiging: BN'ers tekenen voor vergeten dieren op de Dam

De Dierenbescherming 'viert' op maandag 5 oktober a.s. Vergeten Dierendag. Deze dag staat de vereniging stil bij de miljoenen dieren die op 4 oktober Werelddierendag geen extra aai, knuffel, kluif of nieuwe mand hebben gekregen.

De Dierenbescherming roept het publiek op om op deze dag een vergeten dier op de handpalm te tekenen: als je iets niet wilt vergeten, dan schrijf je het op je hand.

Bekende Nederlanders Ruud de Wild, Nicolette Kluivert, Georgina Verbaan en Egbert Jan Weber delen samen met directeur Frank Dales van de Dierenbescherming op maandag 5 oktober a.s. dierenhandtekeningen uit. Dit gebeurt van 12.00-13.00 uur op de Dam in Amsterdam.

De Dierenbescherming staat op de Dam (voor het Paleis) met aansprekend campagnemateriaal. Tevens lopen er fotografen rond met fotodisplays die foto's van de actie op de Dam tonen.

Vertegenwoordigers van de media zijn op maandag 5 oktober a.s. van 12.00-13.00 uur van harte welkom bij de bijeenkomst op de Dam in Amsterdam. Om 12.30 uur is er de mogelijkheid een groepsfoto te maken van de BN'ers en het aanwezige publiek. Dit kan desgewenst vanaf hoogte: er zijn afspraken gemaakt met een bedrijf dat vanaf de 3e etage uitkijkt op de Dam.

Vergeten Dierendag

De Dierenbescherming riep vorig jaar 5 oktober uit tot 'Vergeten Dierendag' en besloot de viering van de commercieel uitgeholde Werelddierendag tot nader order op te schorten. Op Vergeten Dierendag staat de vereniging, op de dag na Werelddierendag, stil bij de miljoenen dieren die we met z'n allen verorberen, voor proeven inzetten, verhandelen, bejagen of verwaarlozen.





http://www.dierenbescherming.nl

http://www.dierenbescherming.nl