Klink en Beerkens lanceren campagne orgaandonatie

02/10/2009 11:50

Ministerie van VWS

De wachttijd in Nederland voor een donororgaan is lang. Er kunnen veel meer patiënten worden geholpen als meer mensen in Nederland Ja zeggen tegen orgaandonatie. Ruim zeven miljoen mensen in Nederland hebben zich nog niet uitgesproken over het donorschap, zij hebben zich nog niet geregistreerd.

Om het groeiende tekort aan orgaandonoren drastisch te verminderen, slaan maar liefst 12 partijen, inclusief het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport (VWS), de handen ineen in een unieke nationale campagne 'Nederland zegt Ja!'. Het belangrijkste doel van de campagne: de ruim 7 miljoen niet-geregistreerden aanzetten tot het registreren van hun keuze, Ja of Nee. Het liefst Ja, maar Nee mag natuurlijk ook.

Graag nodigen wij u uit voor de officiële lancering van de campagne. Deze vindt plaats op maandag 5 oktober aanstaande op 't Plein in Den Haag. Minister Klink van VWS en Paul Beerkens, directeur van de Nierstichting (en woordvoerder namens de participerende gezondheidsfondsen) lichten het bijzondere karakter van de campagne toe en voegen vervolgens de daad bij het woord. OP 't Plein gaan ze niet-geregistreerde passanten informeren over en aanzetten tot registratie.

Waar: op het terras van Café Plein 19 in Den Haag

Wanneer: Maandag 5 oktober om 10.30 uur





http://www.jaofnee.nl




RVD Mediafeed