Gemeente Breukelen


is sluitend

Programmabegroting gemeente Breukelen 2010-2013 is sluitend

Het college van B&W heeft op 29 september 2009 de programmabegroting 2010-2013 vastgesteld. Zij presenteerden een sluitende begroting 2010 die ook meerjarig sluitend is en waarbij de stijging van de lokale lasten tot de indexering beperkt is gebleven.

Onder aanvoering van wethouder G.C. Nagel van financiën, ging het college van B&W in op de plannen voor 2010 tijdens een persgesprek op gemeentehuis Boom en Bosch. Wethouder Nagel gaf aan dat er wederom een tevreden college zit. De gemeente Breukelen heeft ondanks de economische recessie en teruglopende inkomsten een sluitende begroting zonder in taken te snijden of lasten extra te verhogen.

De begroting is sluitend, maar het was geen gemakkelijke opgave. Daarnaast vertelde de heer Nagel dat het `een scherpe begroting' is. "De rek is er nu echt uit. Van iedereen wordt een strakke begrotingsdiscipline gevraagd."

Doel was uiteraard om ervoor te zorgen dat de lasten voor onze inwoners minimaal zouden stijgen. Gemiddeld gaat een huishouden volgend jaar EUR5,00 meer betalen.

Een jaar extra voor de gemeente Breukelen

Het voorbereiden van de begroting 2010 is, gezien het tijdstip waarop het uitstel van de herindeling bekend is geworden, via een verkort proces gelopen. Onverwacht heeft de gemeente nog een jaar gekregen om in de lijn van het collegeprogramma 2006-2010 verder te werken aan die zaken die voor onze inwoners van belang zijn.

2010 staat daarom in het teken van `duurzaamheid'. Gemeenten vormen namelijk bij uitstek de overheid die duurzame ontwikkeling concreet kan maken. Zo zal onder andere duurzaamheid een prominente plaats innemen bij projecten als de Hazeslinger, de Corridor en het Vierde Kwadrant en wordt bijvoorbeeld het energiebesparingpotentieel van de openbare verlichting en verkeersinstallaties in beeld gebracht. Ook communicatie en bewustwording worden niet vergeten, waarbij het zijn van millenniumgemeente een belangrijke rol speelt.

Behandeling begroting

De begroting 2010 wordt op 15 oktober 2009 besproken in de commissie ABZF en op 27 oktober 2009 in de gemeenteraad.