Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 10.00 uur

Utrecht, 05-10-2009

Fietsendief aangehouden

UTRECHT De politie heeft in de nacht van zondag 4 op maandag 5 oktober een man aangehouden omdat hij een fiets had gestolen.

Rond 01.30 uur kreeg de politie een melding dat een man en fiets op het Stationsplein had gestolen. Via cameratoezicht werd gezien dat de man een fiets wegnam. Aan de hand van het opgegeven signalement konden agenten een 27-jarige man uit Utrecht aanhouden. Hij werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT Op de Mytylweg heeft de politie zondagavond een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed.

Tijdens de surveillance zagen agenten een bestuurder over de Mytylweg rijden. De automobilist viel op door zijn rijgedrag. Hij kreeg een stopteken en moest een eerste blaastest afleggen. Hieruit bleek dat de 40-jarige man uit Utrecht te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 815 ug/l uit. De Utrechter kon zijn rijbewijs inleveren en werd met een proces-verbaal en een rijverbod van tien uur naar huis gestuurd.

Aangehouden zonder rijbewijs

UTRECHT Op de Thomas a Kempisweg heeft de politie zondagavond en jongen op een snorfiets aangehouden omdat hij geen rijbewijs had.

Omstreeks 22.45 uur zagen agenten tijdens de surveillance drie jongens op één snorfiets rijden. Het drietal werd aan de kant gezet en gecontroleerd. De 17-jarige bestuurder uit Utrecht bleek niet in het bezit van een rijbewijs. Tevens werd duidelijk dat hij zich niet kon legitimeren en de snorfiets niet verzekerd was. De jongen werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Catharijnesingel vond zondagmiddag een aanrijding plaats waarbij een motorrijder gewond raakte.

Een 46-jarige motorrijder uit Utrecht reed omstreeks 17.05 uur over het Ledig Erf in de richting van de Catharijnesingel. Ter hoogte van het verkeerslicht richting de Bleekstraat stonden een aantal voertuigen te wachten voor het rode verkeerslicht. De motorrijder wilde via het fietspad de rij wachtende autos voorbij. Op het moment dat de motorrijder wilde inhalen, week één van de auto uit naar rechts. Hierdoor moest de motorrijder ook uitwijken en verloor hierdoor de macht over zijn stuur. Hij kwam ten val en moest voor behandeling naar het ziekenhuis. De bestuurder van de auto bleef ongedeerd.